Antonescu lui Tăriceanu: Eu iau decizii, cu BPC, dacă vrei Guvern PDL eşti liber să pleci

Liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Călin Popescu Tăriceanu, când acesta i-a anunţat pe liberali că a fost sunat de Traian Băsescu şi a propus o guvernare comună cu PDL, că el este preşedintele şi ia decizii împreună cu BPC, adăugând că, dacă vrea guvernare cu PDL, e liber să plece la PDL.

33 afișări
Imaginea articolului Antonescu lui Tăriceanu: Eu iau decizii, cu BPC, dacă vrei Guvern PDL eşti liber să pleci

Antonescu lui Tăriceanu: Eu iau decizii, cu BPC, dacă vrei Guvern PDL eşti liber să pleci (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Surse din PNL au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele partidului Crin Antonescu şi fostul lider Călin Popescu Tăriceanu au avut o discuţie aprinsă în BPC pe subiectul eventualei guvernări comune cu PDL.

Conform surselor citate, cel mai dur a fost Antonescu, acesta reacţionând vehement după ce l-a auzit pe Tăriceanu spunând că a fost sunat de Traian Băsescu în vederea constituirii unei formule guvernamentale cu PDL, dar mai ales după ce fostul premier a început să pledeze pentru a astfel de idee.

"M-a sunat Traian Băsescu şi mi-a propus un Guvern PNL-PDL. Ar trebui să luăm în consideraţie acest lucru, e cel mai bine pentru noi să contribuim la guvernarea României", ar fi spus Tăriceanu.

Conform surselor citate, Antonescu, după ce a ascultat discursul lui Tăriceanu, ar fi replicat: "Eu sunt preşedintele PNL şi eu iau decizii împreună cu BPC. Nu vreau să predau partidul lui Traian Băsescu. Dacă vrei să predai partidul PD-ului, eşti liber să te duci tu la PD".

Pe de altă parte, sursele participante la BPC au menţionat că dezbaterea de la această reuniune a fost mai degrabă "o ciorovăială", din care s-au desprins două extreme: una privind intrarea la guvernare, susţinută de Tăriceanu şi preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, iar cealaltă, împărtăşită de Antonescu, Orban, Stroe, Nicolai, Stavarache şi alţii, referitoare la rămânerea în opoziţie şi refuzarea unei colaborări cu PDL.

Potrivit surselor citate, poziţia exprimată de majoritatea liderilor PNL ar fi fost că liberalii trebuie să nu aibă nicio colaborare cu PDL.

"Băsescu să arate ce poate face singur, iar noi să ne vedem de treaba noastră în Opoziţie", au adăugat aceleaşi surse.

Pe de altă parte, ar mai exista o fracţiune - reprezentată, printre alţii, de Dan Radu Ruşanu şi Paul Victor Dobre - care susţine o guvernare cu PDL, dar cu "un acord punctual" cu foarte multe clauze, printre care şi interzicerea racolării liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici