Antonescu: Mi-am imaginat Congresul ca pe o confruntare cu linia lui Tăriceanu

Preşedintele reales al PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că el şi-a imaginat Congresul ca pe o confruntare între el şi "linia" lui Călin Popescu Tăriceanu, precizând că reuniunea nu a avut nimic de-a face cu Ludovic Orban, care a reuşit "să paraziteze mediatic" acest eveniment.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Mi-am imaginat Congresul ca pe o confruntare cu linia lui Tăriceanu

Antonescu: Mi-am imaginat Congresul ca pe o confruntare cu linia lui Tăriceanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Să vă spun un lucru pe care n-am mai apucat să-l spun înaintea sau în timpul Congresului. Eu am imaginat Congresul ca pe o confruntare necesară, programatică, strategică, de aceea am propus moţiuni, între mine şi linia domnului Tăriceanu, pe care aşteptam să o propună. Congresul acesta nu a avut nimic de-a face cu domnul Ludovic Orban, care a reuşit cumva să paraziteze mediatic, da aşa a fost dat", a susţinut Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Pe de altă parte, Antonescu a precizat că nu ştie cine a pus la cale "diversiunea" lui Viorel Cataramă la Congresul ordinar al PNL.

"Nu ştiu cine a pus la cale diversiunea. Eu vorbesc, sunt atât de tolerant şi prietenos şi pornesc de la prezumţia de bune intenţii, nevinovăţie şi bunăvoinţă, că mă gândesc că însuşi domnul Cataramă a putut să o facă. O diversiune a fost", a spus Antonescu.

Liberalul a spus că, în locul unei discuţii frumoase cum a fost în Delegaţia Permanentă, în care senatorul Raymond Luca a venit să spună că nu este de acord cu moţiunea sa, pentru că el e "libertarian", liberalii au asisat la "mica turnătorie a domnului Cataramă" că există datorii şi apoi a dispărut.

Despre acest gest al lui Cataramă, Antonescu a spus că "nu se face" şi nu e cazul. "Faptul că noi avem datorii demonstrează că noi nu suntem susţinuţi de un sponsor sau nişte sponsori (...) de care să depindă partidul", a apreciat Antonescu.

El a explicat că era nevoie de un Congres la acest moment pentru că liberalii trebuiau să facă nişte opţiuni strategice, nişte reconfirmări şi nişte redefiniri de indentitate şi pentru că în calitate de preşedinte el simţea nevoie de nişte "instrumente suplimentare pentru reorganizarea partidului".

Liderul PNL a mai spus că cele mai importante lucruri obţinute prin acest Congres nu au au fost o echipă fidelă, ci un Statut şi angajarea de către partid a proiectului dificil, ambiţios pe care l-a propus el.

Crin Antonescu a fost reconfirmat, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, el obţinând, împreună cu echipa pe care a propus-o pentru conducerea partidului, 986 de voturi din partea delegaţilor la Congres, contracandidatul său, Ludovic Orban, având 357 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici