Antonescu: Mişcarea Populară făcută de Diaconescu este un episod "foarte jenant" al lui Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că iniţierea Fundaţiei "Mişcarea Populară" de către Cristian Diaconescu face parte dintr-un "episod foarte jenant" al lui Traian Băsescu, apreciind că fostul lider UNPR este "caraghios" în postura de "apostol al dreptei".

850 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Mişcarea Populară făcută de Diaconescu este un episod "foarte jenant" al lui Băsescu

Antonescu: Mişcarea Populară făcută de Diaconescu este un episod "foarte jenant" al lui Băsescu (Imagine: Thomas Campean / MEdiafaxFoto)

"E jenant din multe puncte de vedere, nici măcar nu mai e atât de jenant prin prisma echidistanţei presupuse de Constituţie pentru preşedinte şi de asemenea pentru corpul său de consilieri. Ne-am obişnuit de foarte multă vreme cu recitalurile domnului Lăzăroiu, de exemplu, dar nu numai, domnul Diaconescu îi calcă apăsat pe urme, care numai a consilieri prezidenţiali cum sunt în toată lumea nu seamănă. Faptul fără precedent în istoria politică, şi anume acela că nişte consilieri prezidenţiali care continuă să fie, adică nu au demisionat (...) au biroul şi lucrează consilieri ai preşedintelui României, echidistant politic şi întemeiază în acelaşi timp tot felul de lucruri", a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Realitatea Tv.

El a adăgat că "mai jenant" decât implicarea consilierilor prezidenţiali în acţiunea politică, este faptul că Traian Băsescu "îşi arată sărăcia resurselor politice".

"Adică vorbeşti de mari mişcări, vorbeşti de dreapta, vorbeşti de milioane de alegători care aşteaptă şi nu ai altceva de oferit decât eternul Lăzăroiu şi încă doi consilieri travestiţi în oameni de dreapta ... Păi, domnul Cristian Diaconescu nu e caraghios? Nu e caraghios că e un om care a debutat în PSD, care a afirmat că e un om de stânga, care după aceea a servit «interesul naţional» sub culorile unui alt partid de stânga al cărui preşedinte de onoare nu ştiu dacă nu cumva încă este, UNPR, devine brusc un om de dreapta, ba, mai mult, un fel de apostol al dreptei, împreună cu domnul Lăzăroiu, desigur, al unei drepte aşteptate de milioane de oameni. Asta e foarte jenant", a declarat Antonescu.

De asemenea, Antonescu a răspuns întrebărilor privind o eventuală nouă suspendare a preşedintelui.

"Aici suntem într-o piesă de proastă factură, grotescă, încât nu poţi să-ţi baţi joc de suspendare. Stai şi râzi atâta vreme cât poţi uita că e vorba de un om pus să fie încă un an şi ceva preşedintele României. (...) Nu-mi bat joc de suspendare pe un episod ca acela în vestuţă. Dacă se întâmplă ceva mai grav, atunci contaţi pe noi. Suspendarea e un lucru serios", a spus liderul PNL.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu "colegii" săi, să iniţieze procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară", menţionând că "noua formă de expresie" îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta.

"Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei «Mişcarea Populară». Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă - semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc", scrie Diaconescu.

El menţionează "liniile principale ale obiectivelor" celor care au iniţiat acest demers, respectiv "modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unica soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie orientat spre performanţă, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide, promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu românii care trăiesc în afara graniţelor precum şi identificarea oportunităţilor pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României".

Diaconescu menţionează totodată că în actele constitutive ale fundaţiei vor fi enunţate o serie de programe şi strategii care vizează "dezvoltarea societăţii româneşti, în ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunităţi pentru clasa mijlocie şi tineret, ca principale forţe motrice pentru progresul ţării noastre".

"Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă", mai scrie Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe contul său de Facebook, că se va înscrie în Fundaţia "Mişcarea Populară", a cărei iniţiere a fost anunţată anterior, pe blogul său, de Cristian Diaconescu, la rândul său consilier prezidenţial.

"Eu mă voi înscrie în Fundaţia «Mişcarea Populară». Câţi dintre voi vor face la fel?", notează Lăzăroiu.

"Şi eu subscriu, Sebastian", a scris pe Facebook şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

"Fireşte că mă voi alătura Fundaţiei Mişcarea Populară. Undeva trebuie reîncepută construcţia unui pol de dreapta pentru viitor!", a notat pe contul său de Facebook şi consilierul prezidenţial Iulian Chifu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici