Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de către Gerea

Preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Andei Gerea ca ministru al Economiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

745 afișări
Imaginea articolului Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de către Gerea

Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de către Gerea (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse parlamentare, Antonescu nu a primit, aşa cum este obiceiul, invitaţie oficială din partea Preşedinţiei, la ceremonia de depunere a jurământului.

În plus, potrivit surselor, Preşedinţia nu a acceptat la ceremonie prezenţa unui număr extins de invitaţi.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va fi prezent la depunerea jurământului lui Andrei Gerea propus pentru funcţia de ministru al Economiei.

"Nu e un favor pe care i-l fac cuiva. Eu am să vă spun un lucru şi e important pentru toţi cei care sunt politicieni: noi ne putem certa, putem să spunem ce cuvinte vrem noi când jucăm în campionatul intern, dar toţi ne vedem la echipa naţională. Iar când suntem la echipa naţională avem nevoie de o atitudine şi un comportament pentru că facem parte din echipa naţională şi eu şi Victor Ponta şi Crin Antonescu şi preşedintele Băsescu, toţi cei care avem demnităţi în statul român. Acolo suntem obligaţi să respectăm regulile pentru că am fost selectaţi în echipa naţională", a precizat Zgonea.

Întrebat dacă este nevoie de o invitaţie din partea Preşedinţiei în cazul depunerii jurământului unui ministru, Zgonea a răspuns: "Eu am fost informat. Este o comunicare pe canalele oficiale, conducerea preşedinţiei informează conducerea celor două camere cu privire la data şi ora la care depune jurământul ministrul şi bineînţeles preşedintele Camerei deputaţilor şi preşedintele Senatului sunt obligaţi pentru că sunt selectaţi în echipa naţională atunci când au fost selectaţi de parlamente să fie prezenţi".

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a plecat, la cea mai recentă depunere de jurământ de către un ministru la Cotroceni, înainte de terminarea evenimentului.

Antonescu a participat la învestirea Ramonei Mănescu, dar a plecat din sală după ce aceasta depus jurământul şi înainte ca preşedintele Băsescu să îşi susţină obişnuitul discurs.

Întrebat, ulterior, despre acest lucru, Băsescu a spus că Antonescu nu va fi niciodată preşedinte, pentru că nu respectă instituţia, iar liderul liberal a spus că a fost vorba despre un gest nepoliticos din partea sa, dar nu a vrut să asiste la un discurs fără legitimitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici