Antonescu: Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor o discuţie cu Ponta pe comisie de anchetă pe "cazul Călăraşi".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nici el, nici liderii grupurilor parlamentare liberale nu au avut încă o discuţie cu premierul Victor Ponta despre constituirea unei comisii de anchetă pe "cazul Călăraşi", subiectul putând fi discutat în prima reuniune USL.

976 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor o discuţie cu Ponta pe comisie de anchetă pe "cazul Călăraşi".

Antonescu: Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor o discuţie cu Ponta pe comisie de anchetă. ÎNTÂLNIRE Ponta - Antonescu la sediul USL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liderul PNL a fost întrebat dacă a avut o discuţie cu Victor Ponta legată de constituirea comisiei de anchetă la nivelul Camerei Deputaţilor şi Senatului în "cazul Călăraşi".

"Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor parlamentare o discuţie cu domnul Victor Ponta legată de constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă. Acest subiect ar putea fi discutat în prima reuniune a USL. Singura discuţie pe care am avut-o cu primul ministru a fost legată de comisia CEC din comisia de buget-finanţe, cu care am fost de acord şi asupra căreia s-a convenit", a declarat Antonescu, pentru MEDIAFAX.

Anterior, întrebat de "Gândul" dacă a fost sunat de premier marţi şi a discutat despre subiectul comisiei, Antonescu a răspuns: "nu", fără a face alte comentarii.

PNL este de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă în ceea ce priveşte retrocedările agricole din judeţul Călăraşi, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta, după ce a avut o discuţie telefonică, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Premierul afirmase anterior că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în "cazul Călăraşi", deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

"Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (...) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi", a spus Ponta.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat însă pentru MEDIAFAX că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost contactaţi pe tema înfiinţării comisiei de anchetă anunţate de către premierul Victor Ponta.

Scutaru a mai precizat că nici liderul PNL Crin Antonescu nu a avut o discuţie pe această temă cu premierul Victor Ponta.

După această declaraţie, Ponta a fost aştepat de jurnalişti la ieşirea din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi informat că mai mulţi parlamentari PNL nu ştiu de înfiinţarea acestei comisii.

"Păi, încă nu au apucat să discute (liberalii-n.r.), acuma am vorbit, aici", a spus premierul.

El a arătat că a vorbit la telefon cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că acesta a fost de acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici