Antonescu nu are de gând să spună electoratului său să-l voteze pe Geoană în turul II

Candidatul PNL la prezidenţiale Crin Antonescu a declarat sâmbătă, la Antena 3, că nu are de gând să spună electoratului liberal să voteze cu Goeană în turul doi, menţionând că nu are o înţelegere în al doilea tur cu acesta în schimbul funcţiei de prim-ministru sau de formare a Guvernului.

10 afișări
Imaginea articolului Antonescu nu are de gând să spună electoratului său să-l voteze pe Geoană în turul II

Antonescu nu are de gând să spună electoratului său să-l voteze pe Geoană în turul II (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Întrebat cum crede că va obţine un procentaj cât mai mare de la electoratul liberal dacă îi sugerează ca în turul doi să-l voteze pe urmaşul lui Ion Iliescu, Crin Antonescu a replicat că nu nici nu are de gând să facă acest lucru.

La întrebarea privind existenţa unei înţelegeri de susţinere a lui Mircea Geoană în turul doi, liderul PNL a răspuns negativ şi a menţionat, râzând, că nu are o astfel de înţelegere nici măcar cu Băsescu.

"Nu am nici măcar cu Traian Băsescu o înţelegere pentru turul doi. N-am nici cu Mircea Geoană. Toată lumea ştie şi condiseră că aşa se va face şi acum, că între tururi se fac înţelegeri, se dau voturi. Dacă eu aş fii în situaţia de a nu intra în turul doi evident aş face o opţiune. Numai că această opţiune nu va fi făcută în urma unei înţelegeri", a spus Antonescu.

El a subliniat că nu poate juca funcţia de premier sau formarea unui guvern după alegeri printr-o înţelegere de susţinere în turul doi.

"Am spus limpede de la începutul campaniei nu ofer nimic dacă sunt eu în turul doi şi vreau voturile de la PSD sau de la PDL, nu dau nimic dacă eu sunt în afara acestei competiţii. Adică nu putem juca postul de prim-ministru pe acest tip de înţelegere, nu putem juca nici măcar guvernul pe acest tip de înţelegere. Poţi să exprimi dacă vrei o opţiune în calitate de candidat care nu mai eşti în finală, dar trebuie să fii destul de conştient, asemeni lui Sorin Oprescu, care spune că nu poţi duce voturile chiar unde vrei tu, şi să-ţi alegi foarte bine criteriile pentru care faci opţiunea respectivă", a apreciat liberalul.

El a adăugat că "în niciun caz" nu acceptă ideea şi nu va da voturile "cui îmi promite un post", infirmând astfel şi ipoteza că el la rândul său fiind în finală să dea "un post cum ar fi cel de prim-ministru sau altceva pentru vot".

În ceea ce priveşte relaţia postalegeri cu PSD, şi alinaţa de conjunctură împotriva lui Băsescu de dinainte de alegeri, Crin Antonescu a spus că "este o majoritate de conjunctură nu împotriva lui Traian Băsescu, ci pentru a găsi o soluţie la o criză politică punctuală".

"Domnul Băsescu are o manie a persecuţiei şi crede că totul în ţara asta în bine sau în rău se învârte în jurul domniei sale. Nu e nicio alianţă cu Mircea Geoană sau cu PSD; suntem adversari în campanie, şi tot ceea ce vreau eu e să apucăm să ne întâlnim să discutăm, dacă domnul Băsescu nu vrea, măcar cu domnul Geoană, în această campanie, faţă în faţă", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici