Antonescu: Nu există un sfârşit mai jalnic pentru un om politic, îmi pare rău pentru Băsescu

Preşedintele interimar al României Crin Antonescu a declarat, marţi seară, la mitingul USL de la Oradea, că prin îndemnul de boicotare a referendumului Traian Băsescu face un rău enorm României şi că nu există un sfârşit mai jalnic pentru un om politic democrat.

1101 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu există un sfârşit mai jalnic pentru un om politic, îmi pare rău pentru Băsescu

Antonescu: Nu există un sfârşit mai jalnic pentru un om politic, îmi pare rău pentru Băsescu (Imagine: Cosmin Dan / MediafaxFoto)

Antonescu l-a acuzat pe Traian Băsescu, în cadrul mitingului pentru susţinerea referendumului, că de opt ani de când este în fruntea statului are justiţia pe care a vrut-o.

"De opt ani de zile, Băsescu face dosare, vorbeşte despre dosare, ameninţă cu dosare. Niciunul dintre noi nu s-a ferit din calea justiţiei şi azi vedem clar cine vrea să vă oprească să veniţi la vot, pentru a scăpa de justiţie. Sunt oamenii care nu mai apar alături de Traian Băsescu la mitinguri. Nu mai apar alături de el nici Elena Udrea, nici Adriean Videanu, nici Sorin Blejnar, nici Emil Boc", a afirmat Antonescu, la Oradea.

Crin Antonescu a arătat că, în acest moment, mesajul lui Traian Băsescu către români este: "Staţi acasă, mi-e frică de votul vostru".

El a mai precizat că Traian Băsescu face "un rău enorm României", de multă vreme şi cu o iresponsabilitate de care nu l-au crezut în stare nici adversarii săi, ţipând, la o săptămână înainte de alegeri, că va fi fraudă, că a fost şi este o lovitură de stat.

"Toată lumea în România, fie că îl mai vrea sau nu pe Traian Băsescu, ştie că o lovitură de stat nu se dă cu Parlamentul, cu deciziile Curţii Constituţionale, chemând oamenii la vot, ci cu tancurile, armata, încălcând votul oamenilor, iar Traian Băsescu vă spune azi că dacă veniţi la vot validaţi o lovitură de stat", a mai arătat Antonescu.

El le-a transmis celor de la miting că "nu există un sfârşit mai jalnic pentru un om politic democrat":

"Îmi pare rău pentru Traian Băsescu", a mai spus Crin Antonescu.

Aproximativ 8.000 de persoane participă, marţi seară, la un miting organizat de USL la Oradea pentru demiterea lui Traian Băsescu, pe scena amplasată în zonă urcând şi liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marţi, că neprezentarea la vot la referendum "poate fi mai valoroasă" decât un vot împotriva demiterii sale, el susţinând că prin această atitudine nu este laş, ci acţionează pentru interesul naţional.

Marţi seară, într-o emisiune la televiziunea publică, încă în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri, Traian Băsescu a declarat că va merge la vot la referendumul din 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici