Antonescu: Nu s-a făcut niciun troc cu Iohannis pe intrarea în PNL contra Sibiu capitală regională

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că sunt "necolegiale şi nepotrivite" afirmaţiile vicepreşedintelui PSD Constantin Niţă care a criticat "trocul" făcut între trecerea lui Klaus Iohannis la liberali şi asigurarea că Sibiu va fi capitală regională.

337 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu s-a făcut niciun troc cu Iohannis pe intrarea în PNL contra Sibiu capitală regională

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Domnul Iohannis a declarat, zilele trecute, cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopurile principale pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru în urma împărţirii adimistrative, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. Pe scurt: «Scopul scuză mijloacele». De altfel, a ţinut şi să-şi ceară scuze în faţa sibienilor că a făcut un lucru atât de «ruşinos» şi a intrat în politică. Este de neacceptat o astfel de poziţie din partea dlui. Iohannis", a scris Niţă, luni, pe blogul său.

Acesta a arătat că, în politică, dacă eşti un om cu oarecare conduită morală, intri mânat de anumite principii şi valori pe care doreşti să le promovezi, şi în niciun caz pentru că vrei să obţii o funcţie sau să faci lobby pentru un anumit proiect.

În al doilea rănd, arată Niţă, "Sibiul nu va putea deveni capitală regională atât timp cât există Braşovul", el adăugând că "toţi indicatorii economici ai Braşovului îi sunt superiori".

"Domnul Iohannis a vrut să fure startul, cum se spune, şi a început campania de lobby mai devreme. Şi chiar dacă a încercat să-şi atenueze declaraţiile adăugând că nu este sigur că intrarea în PNL îi va garanta acest lucru, presupunem cu toţii că deja există anumite discuţii", mai susţine Niţă pe blog.

"Sunt comentarii nepotrivite, dar nu am să fac şi eu la rândul meu aceeaşi greşeală să mă apuc să fac comentarii despre domnul Niţă. Cred că sunt comentarii nepotrivite, necolegiale, nu s-a făcut niciun troc. Domnul Niţă, cu tot respectul, nu are nicio calitate să cenzureze intrările sau ieşirile din PNL. Domnul Iohannis nu a făcut niciun troc sau cineva cu domnul Iohannis, pe niciun subiect", a declarat în replică Antonescu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, în 28 februarie, răspunzând unei întrebări, că unul dintre motivele pentru care a intrat în PNL a fost ca Sibiu să devină capitală de regiune, afirmând că va face tot ce poate în acest sens, deşi funcţia pe care o are în partid nu garantează realizarea dezideratului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici