Antonescu: Nu s-a petrecut vreo extindere de imunitate. Este deranjant că Bruxelles-ul nu verifică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că în cadrul modificărilor aduse la Statutul parlamentarilor nu s-a adus niciun fel de extindere a imunităţii acestora şi a catalogat drept inacceptabil faptul că oficiali europeni au poziţii publice înainte să verifice eventualele sesizări.

491 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu s-a petrecut vreo extindere de imunitate. Este deranjant că Bruxelles-ul nu verifică

Antonescu: Nu s-a petrecut vreo extindere de imunitate. Este deranjant că Bruxelles-ul nu verifică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a afirmat, la Antena 3, că este convins de faptul că oficialii de la Bruxelles vor ajunge la aceeaşi concluzie cu cea exprimată de el şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"În România nu s-a petrecut în niciun fel o extindere de imunitate. Cineva, din nou, dar nu ştim cine, a vorbit prostii, pe din spate, într-un mod diversionist, la Bruxelles. Enervant şi inacceptabil este altceva, nu că aceşti trepăduşi care toarnă, îşi toarnă ţara de fapt, continuă să o facă, ei sunt iremediabili. Este inacceptabil faptul că oficiali de la Bruxelles îi iau în serios şi emit fie şi comunicate până când nu verifică aceste lucruri. România are dreptul, majoritatea aceasta parlamentară, guvernul acesta, au dreptul să fie tratate (...) ca un partener egal. Atunci, la asemenea sesizări, turnătorii gen Monica Macovei, luăm frumuşel şi ne interesăm şi vedem «Ce aţi modificat voi în statutul parlamentarului în România?» şi vedem că nu s-a întâmplat nimic din ceea se spune", a susţinut Antonescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, joi, la Iaşi, că se va întâlni cu secretarul general al Consiliul Europei săptămâna viitoare pentru a explica modificările aduse la Statutul senatorilor şi deputaţilor şi faptul că nu s-a realizat o extindere a imunităţii acestora.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va decide privind promulgarea Statutului parlamentarilor ţinând cont şi de independenţa justiţiei şi de principiul egalităţii în faţa legii.

"Ştiţi că nu am obiceiul să mă pronunţ pe legi votate care nu-s sosite încă la promulgare. Vă asigur că, după ce va veni la promulgare, voi analiza cu atenţie şi voi lua decizia corectă, atât din punct de vedere constituţional, cât şi din punct de vedere al independenţei justiţiei şi al egalităţii în faţa legii", a declarat Băsescu, întrebat de presă în legătură cu promulgarea acestei legi adoptate marţi de plenul reunit al Parlamentului.

Parlamentul a adoptat, marţi, modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor, în forma în care au trecut de comisie, cu 309 voturi "pentru", 56 de voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Comisia de Statut a menţinut, în raportul la proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, amendamentul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, de eliminare a prevederii prin care mandatul înceta la data rămânerii definitive, prin neatacare, a raportului ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici