Antonescu: Oamenii din slujba puterii încearcă în comentarii să confunde protestatarii cu vandalii

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni că există oameni aflaţi în slujba actualei puteri care, în comentariile lor, încearcă să confunde acţiunile democratice de protest cu acţiunile colaterale, de vandalizare, opinând că cel mai important lucru este să se distingă protestatarii de vandali.

366 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Oamenii din slujba puterii încearcă în comentarii să confunde protestatarii cu vandalii

Crin Antonescu (Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Cred că în acest moment cel mai important lucru este să distingem şi să distingă toţi cei care vor participa în continuare, dacă vor participa la proteste, între ceea ce înseamnă o acţiune democratică, legitimă, de protest şi ceea ce, aşa cum aţi văzut mai ales aseară, se întâmplă colateral şi fără niciun fel de legătură. Există oameni în slujba actualei puteri care deja încearcă prin comentariile lor să confunde cele două lucruri. Nu! Protestatarii sunt protestatari şi vandalii sunt vandali", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că, dacă opoziţia va organiza o acţiune de protest, îşi va asuma acest lucru.

"Eu am spus foarte clar că, în momentul în care noi vom organiza o manifestaţie, o vom organiza după toate regulile începând de la autorizaţie şi până la tot ce înseamnă o astfel de mobilizare. Ne vom asuma responsabilitatea şi o să vă anunţăm când facem acest lucru. Eu nu am vorbit decât despre o chestiune de principiu", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat, de asemenea, că există şanse pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

"De ce să nu fie (sesiune extraordinară, n.r.)? Există această procedură prevăzută în regulamentele Camerelor, în Constituţie. Eu şi colegii mei considerăm că este cazul. Cum s-au făcut atâtea sesiuni extraordinare, să facem una şi acum. O să vedem ce poziţie au cei din majoritate. Vorbim despre ei ca despre Dumnezeu? Totuşi!", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici