Antonescu:Opţiunea mea e să-l chem pe Ungureanu. Dacă un cetăţean vrea neapărat la şedinţă, de ce nu?

Liderul PNL Crin Antonescu declară, referitor la faptul că premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut să îl invite la o şedinţă a Biroului Politic al partidului, că opţiunea sa este să îl cheme pe acesta la o discuţie, singura sa teamă fiind că "aşa ceva se poate transforma uşor într-un fel de circ"

Antonescu:Opţiunea mea e să-l chem pe Ungureanu. Dacă un cetăţean vrea neapărat la şedinţă, de ce nu? (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că se consideră în continuare membru PNL, deoarece este autosuspendat din acest partid, şi a spus, zâmbind, că îi cere preşedintelui formaţiunii liberale, Crin Antonescu, să îl invite la o şedinţă a Biroului Politic al PNL.

Într-o intervenţie la Antena 3, preşedintele PNL Crin Antonescu a arătat că îşi va consulta colegii legat de această solicitare.

"În legătură cu solicitarea de invitaţie: noi, în mod curent, nu invităm membrii simpli ai partidului la şedinţele conducerii decât la solicitarea expresă a acestora - categorie în care l-am putea încarda pe domnul Ungureanu, o să-mi consult colegii - şi de obicei aceşti membri de rând ai partidului nu sunt prim-miniştri sau, dacă sunt prim-miniştri, avem idee despre asta, au un mandat din partea noastră, ceea ce nu e cazul. Nu ştiu dacă nu cumva chiar e cazul să avem această discuţie, poate o terminăm odată, o să-mi consult colegii şi nu este exclus", a spus Crin Antonescu.

Întrebat care este opţiunea sa, pe care să o prezinte colegilor, Antonescu a răspuns: "Opţiunea mea e să îl chem, domnule. Pentru că, până la urmă, suntem un partid deschis, pe cât putem, dacă un cetăţean doreşte neapărat să vină la şedinţa noastră să discute nişte chestiuni, până la urmă, de ce nu".

Antonescu a menţionat că singura sa teamă este că s-ar putea transforma totul într-un "circ".

"Singura mea teamă - şi dacă vom lua decizia să îl invităm o să încercăm să ne luăm măsuri - este că aşa ceva se poate transforma uşor într-un fel de circ, mediatic şi nu numai. Ori nu cred că PNL se poate transforma, fie şi pentru cinci minute sau 50 de minute într-o arenă de circ. (...) Este foarte greu să califici drept sobru cadrul în care un prim-ministru pus de Băsescu, pus de cine a mai fost pus, în condiţiile politice ştiute, continuă să pretindă în mod caraghios că e membru, aşa, cu forţa, al unui partid, în care nici pe fond, nici formal, nu mai este demult membru. E greu să tratezi cu sobrietate asta, e o poziţie clasică de comedie, n-ai cum să-ţi stăpâneşti râsul. Dar o să încercăm", a mai spus el.

De asemenea, liderul PNL a precizat că orice membru autosuspendat din partid trebuie să îndeplinească formalitatea de a face o cerere pentru reluarea activităţii în momentul în care motivul acelei autosuspendări încetează.

"Domnul Ungureanu nu a făcut-o şi asta este sub aspectul formei - cred că nu forma ne opreşte, cred că suntem în plin ridicol dacă insistăm", a continuat el.

"Problema de fond este că eu nu înţeleg cum un om matur şi reponsabil, prim-ministru într-o ţară din Europa, poate să susţină în repetate rânduri, cu tenacitate, că simultan este membru al unui partid şi în acelaşi timp este independent politic. Asta nu înţeleg. Restul e formalitate, e administraţie" a declarat Antonescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 8 comentarii
Taguri:
ANTONESCU ,
UNGUREANU ,
COMENTARII
  • mincinosi pnl 19 apr 2012

    Mincinosii astia de la PNL vor face alianta cu PDL din care va rezulta Alianta Populara European Liberala. Astia au doctrina furatului coordonati de stapinul lor dictachiorul. Acum daca cistiga alegerile ne vor fura in alianta. Vedeti pe cine votati.

  • clovn 19 apr 2012

    pe omul aceasta nu l-am auzit NICIODATA spunand ceva concret, o idee economica ... daca pui o baba la colt de gard sa comenteze e posibil sa vina cu mai multe idei decat aceste maimutoi de circ

  • Libelula 19 apr 2012

    D-le Crin , Pai cum sa nu priviti voi in gluma reprimirea unui fost liberal de un asemenea calibru !! Spune-o foarte clar :" ma tem de el ca e mai bun ca mine !"....asta e realitatea .... Puteti sa va comparati ff simplu , pentru ca sunteti prof de istorie , iar performantele sunt de departe…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea