Antonescu: Particip la întâlnirea cu FMI din minimă politeţe instituţională, dar nu sunt interesat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că va participa la întâlnirea de după-amiază cu delegaţia FMI "dintr-o minimă politeţe instituţională", criticând atitudinea reprezentanţilor Fondului faţă de opoziţie şi adăugând că nu este interesat de discuţie.

62 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Particip la întâlnirea cu FMI din minimă politeţe instituţională, dar nu sunt interesat

Antonescu: Particip la întâlnirea cu FMI din minimă politeţe instituţională, dar nu sunt interesat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat ce va discuta cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Crin Antonescu, a ţinut să specifice că nu este interesat de întrevederea cu FMI, dar că va participa din "politeţe instituţională".

"Eu vă spun foarte sincer, deşi e total nepoliticos, că nu sunt interesat de întrevederea cu FMI. Dintr-o minimă politeţe instituţională o să fiu prezent, iar pe conţinut discuţiile vor fi purtate de către domnul Claudiu Doltu, care este ministrul nostru, din umbră, de Finanţe şi Economie, însoţit de Varujan Vosganian - vicepreşedinte, Daniel Chiţoiu, vicepreşedinte", a susţinut Crin Antonescu.

El a ţinut să explice dezinteresul pentru întâlnirea cu FMI prin prisma atitudinii pe care o au reprezentanţii Fondului faţă de PNL. "De ce am spus acest lucru privind interesul meu scăzut, absent, pentru întâlnirea cu FMI? Pentru că FMI la rândul său s-a purtat foarte puţin politicos cu partidul nostru, cu opoziţia din România", a mai spus preşedintele PNL. Liderul PNL a ţinut să menţioneze că FMI a acceptat să discute cu opoziţia la o zi după moţiunea de cenzură.

El a ţinut să critice şi faptul că "FMI a găsit sat fără câini", menţionând că Jeffrey Franks n-a mai fost tratat "în viaţa vieţilor domniei sale cu atâta deferenţă de un preşedinte de ţară".

"Domnul Franks vine, mai mestecă o gumă, îşi mai pune ochelarii, mai scoate ochelarii, mai spune cât trebuie să fie deficitul, domnul Băsescu spune «să trăiţi» şi îi ordonă după aceea lui Emil Boc. FMI ne dă întâlnire nouă pentru discuţii după o moţiune de cenzură pe care nici nu o ia în serios măcar din respect pentru această procedură democratică. Poate guvernul cădea aşa încât domnul Franks şi delegaţia fac formalităţi cu noi şi dacă fac formalităţi, nu sunt pasionat de formalităţi. Le răspund pentru că mă simt obligat de funcţie, dar interesat nu", a conchis Antonescu.

Reprezentanţii delegaţiei FMI în România se vor întâlni, sâmbătă, cu reprezentanţii liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici