Antonescu: PNL îl propune pe Klaus Johannis premier independent

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, la consultările de la Cotroceni cu şeful statului, că liberalii îl propun pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier independent, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată.

420 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL îl propune pe Klaus Johannis premier independent

Antonescu: PNL îl propune pe Klaus Johannis premier independent (Imagine: Ovidiu Dumitru/Mediafax Foto)

Liderul PNL i-a spus şefului statului că apreciază convocarea rapidă a consultărilor, menţionând că liberlaii speră că se va găsi rapid o formulă de depăşire a crizei.

Întrebat dacă are o soluţie, Antonescu a spus că partidul său consideră că cea mai potrivită varianta ar fi un guvern de tehnocraţi, condus de un premier independent.

El a spus că PNL îl are în vedere pe primarul Sibiului pentru funcţia de premier şi consideră că această formulă ar putea avea sprijin parlamentar.

Antonescu a menţionat că, odată rezolvate problemele, partidele îşi pot vedea apoi de campanie, la care preşedintele Băsescu a izbucnit în râs.

Liderul PNL a spus că prin premier independent înţelege inclusiv un şef al Guvernului independent de Cotroceni.

Băsescu a precizat că premierul nu poate fi independent de Cotroceni, din moment ce desemnarea acestuia pleacă de la preşedinte.

Antonescu a replicat că se referă la independenţă politică, dând ca exemplu pe Călin Popescu Tăriceanu.

Băsescu a răspuns că premierul Tăriceanu şi-a trădat partenerii de guvernare, la care Antonescu a propus să nu se mai vorbească despre ce a fost, despre istorie.

"Se pare că aveţi probleme cu istoria, ca profesor de istorie", a spus Băsescu, la care liderul PNL a răspuns: "Toţi avem probleme cu istoria".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici