Antonescu: Premier liberal - singurul context în care s-ar putea deschide discuţia cu PDL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Radio Guerrilla, răspunzând unei întrebări, că singurul context în care se poate deschide discuţia cu PDL pentru formarea Guvernului este ca premierul să fie liberal.

31 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Premier liberal - singurul context în care s-ar putea deschide discuţia cu PDL

Antonescu: Premier liberal - singurul context în care s-ar putea deschide discuţia cu PDL (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar fi de acord ca PNL să intre la guvernare alături de PDL dacă eventual, ca garanţie, democrat-liberalii dau liberalilor funcţia de prim-ministru, Crin Antonescu a răspuns: "Singura împrejurare sau singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca Partidul Democrat se poate discuta o guvernare este cea în care partidul deţine funcţia de premier. Asta, ca să putem discuta. Nu spun neapărat că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea însă, cu PD, aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi ulterior în cazul PSD, este practic imposibil de guvernat, dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, înainte de şedinţa BPC, că exclude o alianţă cu PDL în vederea intrării la guvernare.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, referitor la declaraţia lui Crin Antonescu privind excluderea oricărei colaborări cu PDL, că este bine să existe păreri personale, adăugând că ar trebui să asculte şi părerea de la baza partidului, PNL neavând conducere unipersonală.

PNL trebuie să-şi fructifice poziţia pe care o are în acest moment şi să-şi asume responsabilităţile, a mai declarat Tăriceanu, înaintea şedinţei BPC, menţionând că toate opţiunile sunt demne de a fi analizate şi că a merge în opoziţie este la fel de onorabil ca a fi la putere.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, după şedinţa BPN al partidului, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu le-a comunicat colegilor că a fost sunat de Traian Băsescu şi că au avut o discuţie, Orban refuzând să dea mai multe detalii.

"Mă bucur că pe mine nu m-a sunat preşedintele României, pentru că, în mod evident, în politică trebuie să fii consecvent", a continuat Orban.

El a mai spus că faptul că de patru ani "PNL e victima unei opresiuni sistematice şi în afara legii care a fost generată de Traian Băsescu, instituţiile statului şi camarila controlată de Băsescu, faptul că Băsescu nu are nimic comun cu valorile dreptei europene", în ceea ce îl priveşte îl îndreptăţeşte să susţină în continuare că Băsescu nu poate fi un partener pentru PNL.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, după şedinţa BPC, că, dacă Traian Băsescu va obţine un al doilea mandat de preşedinte şi PDL va avea "sentimentul unei stăpâniri" asupra României, "cineva trebuie să apere, încă o dată, valorile democratice" în România, subliniind că el şi PNL o vor face.

Surse din PNL au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Călin Popescu Tăriceanu, când acesta i-a anunţat pe liberali că a fost sunat de Traian Băsescu şi a propus o guvernare comună cu PDL, că el este preşedintele şi ia decizii împreună cu BPC, adăugând că, dacă vrea guvernare cu PDL, e liber să plece la PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici