Antonescu: Rus a minţit cu privire la presiunile din partea mea. L-aş putea da şi în judecată

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a "minţit" atunci când a invocat presiuni din partea sa, menţionând că l-ar putea da în judecată pentru calomnie, însă are "altă treabă acum".

1418 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Rus a minţit cu privire la presiunile din partea mea. L-aş putea da şi în judecată

Crin Antonescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri (luni, n.r.), şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat...", a declarat Antonescu.

El a subliniat că nu a făcut presiuni la adresa lui Rus.

"Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale", a susţinut preşedintele interimar.

Antonescu a mai precizat că "este o minciună sfruntată care se integrează perfect, cu voia sau fără voia lui Ioan Rus, în tot atacul propagandistic al lui Traian Băsescu" ideea că el ar fi exercitat presiuni asupra MAI.

Totodată, preşedintele interimar a afirmat că Băsescu a fost cel care a făcut presiuni publice asupra fostului ministru de Interne, Ioan Rus. "Domnul Traian Băsescu le-a făcut public, şi i-a răspuns pe bună dreptate în bătaie de joc ieri (luni, n.r.)", a mai precizat Antonescu, referindu-se la reacţia preşedintelui suspendat la acuzaţiile lui Rus.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici