Antonescu: Solicitările USL pentru Boc sunt demisia Guvernului, Cabinet independent, anticipate

USL va merge la întâlnirea cu premierul Emil Boc cu un mandat, de principiu, care va conţine solicitarea declanşării alegerilor anticipate, demisia actualului Guvern şi instituirea unui Cabinet independent, care să organizeze viitorul scrutin, a declara miercuri preşedintele PNL Crin Antonescu.

1053 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Solicitările USL pentru Boc sunt demisia Guvernului, Cabinet independent, anticipate

Antonescu: Solicitările USL pentru Boc sunt demisia Guvernului, Cabinet independent, anticipate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Dacă am ajunge la ideea că toate forţele politice, inclusiv puterea, suntem de acord să organizăm anticipate, atunci trebuie pregătite, organizate, într-un anumit calendar, în conformitate cu Constituţia, nişte demersuri. Nu e nicio nenorocire, nu a murit nimeni nicăieri din alegeri anticipate, dimpotrivă, e singura formulă prin care să se poată ieşi în întâmpinarea acestui masiv protest din partea societăţii", a spus Antonescu.

El a precizat că Guvernul Boc s-a descalificat de mult timp şi este, prin activitatea sa, alături de preşedintele Traian Băsescu, ţinta şi cauza masivelor proteste din întreaga ţară.

"Ca atare, singurul lucru pe care poate să-l mai facă este acela de a demisiona, iar PDL şi partidele care guvernează să contribuie la rezolvarea situaţiei, la găsirea unei soluţii şi aplicarea singurei soluţii raţionale şi democratice, anume alegeri anticipate", a spus Antonescu.

Liderii USL se vor întâlni, miecuri, la Parlament, cu premierul Emil Boc şi cu liderii coaliţiei de guvernare, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD, Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, întâlnirea va avea loc la ora 13.00, la Parlament.

Liderul PSD a spus că discuţiile vor viza situaţia politică şi socială.

Întâlnirea cu liderii USL a fost stabilită prin discuţii telefonice individuale cu preşedinţii PSD şi PNL, dar probabil nu ar fi avut loc chiar miercuri dacă în ultimele zile nu ar fi fost organizate mai multe acţiuni de protest, a declarat, marţi seara, liderul PDL, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici