Antonescu spune că primul lucru pe care l-ar face ca preşedinte ar fi o discuţie cu Patriarhul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Şcoala de vară a TNL, că primul lucru pe care l-ar face ca preşedinte al României, deşi nu este "bisericos", ar fi o discuţie cu Patriarhul, pentru că acesta este liderul spritiual al naţiunii.

27 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că primul lucru pe care l-ar face ca preşedinte ar fi o discuţie cu Patriarhul

Antonescu spune că primul lucru pe care l-ar face ca preşedinte ar fi o discuţie cu Patriarhul (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de tinerii liberali care ar fi primul lucru pe care l-ar face în calitate de preşedinte al României, Antonescu a răspuns că ar avea o discuţie cu Patriarhul Daniel.

"Aş avea o discuţie cu Patriarhul, nu este o glumă. Cred că, de ce, puteţi ghici. Pentru că Patriarhul BOR este liderul spiritual al acestei naţiuni", a spus Crin Antonescu.

El le-a explicat tinerilor liberali că, deşi nu este un om "bisericos", respectă toate credinţele şi crede că în România trebuie să aibă loc o reaşezare a vieţii publice şi o conlucrare între viaţa politică şi cea spirituală.

"Nu sunt un om bisericos, din păcate, probabil. Sunt un om cu mare respect pentru toate credinţele autentice, pentru toate religiile mari, sunt creştin, dar cred că, indiferent cine ar fi persoana fizică aflată în această postură, simbolizează ceva şi cred că, pentru ceea ce în România în anii următori trebuie să se întâmple, adică o reaşezare a vieţii publice, a calităţii vieţii publice, nu sunt deloc suficienţi politicienii, ci e nevoie de o conlucrare între puterea politică şi cea spirituală, între toate sursele de autoritate recunoscute de naţiunea română", a menţionat Crin Antonescu.

El a mai spus, răspunzând întrebărilor tinerilor liberali, că, în cazul în care va deveni preşedinte, relaţiile sale cu PNL ar fi la fel ca cele pe care le va avea cu orice alt partid, menţionând însă că "vor rămâne toate motivele de dragoste şi toate ofurile" dintre el şi acest partid.

Antonescu a ţinut să facă referiri şi la faptul că nu crede că preşedinţii în România sunt "făcuţi şi desfăcuţi" de serviciile secrete.

"Dacă aveţi în vedere ideea vehiculată şi în ultimele zile cum că în România preşedinţii sunt făcuţi şi desfăcuţi de servicii, eu mă încăpăţânez să nu cred asta. Eu cred că serviciile din România au avut o influenţă nepermis de mare în momente politice importante, poate chiar şi alegeri prezidenţiale până acum, dar cred că, aşa ca şi până acum, decisiv a fost până la urmă ce a vrut poporul român şi va fi şi acum. Pot să vă spun, mai în glumă, mai în serios, că acei preşedinţi care s-au bazat în mandatul lor pe servicii pot fi daţi jos", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici