Antonescu: USL rămâne. Vom discuta de o suplimentare cu anexe a protocolului

USL "rămâne", dar în cadrul Uniunii se va discuta despre "o suplimentare cu anexe" a protocolului de colaborare , astfel ca totul să fie "clar" în această privinţă, a declarat, duminică seară, preşedintele PNL Crin Antonescu.

297 afișări
Imaginea articolului Antonescu: USL rămâne. Vom discuta de o suplimentare cu anexe a protocolului

Crin Antonescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Antonescu a spus că problema va fi abordată în şedinţa de luni a USL şi, răspunzând unei întrebări referitoare la informaţiile după care s-ar fi întâlnit duminică cu premierul Victor Ponta, a remarcat că "ar fi necivilizat" să dea asemenea informaţii. "Veţi afla mâine", a spus liderul PNL, la România TV. "Sper să fie o şedinţă importantă", a spus el.

"USL rămâne, USL îşi recuperează unitatea care a dus-o la câştig în 2012 în alegeri locale, în referendumul împotriva lui Traian Băsescu şi a alegerile parlamentare şi care îşi urmăreşte până în 2016 cel puţin obiectivele pentru această ţară", a declarat Antonescu.

În ceea ce priveşte unitatea USL, Antonescu a apreciat că este vorba şi de "responsabilitate" şi că electoratul a dat un mandat USL de a face "ceva împreună". "Aştept de la USL un efort de recuperare a spiritului, obiectivelor, angajamentelor" sale. El a remarcat că 2013 "s-a terminat rău pentru USL", că ideea de unitate s-a deteriorat şi că trebuie să existe "un efort de recuperare". În acest sens, Antonescu s-a declarat "un optimist lucid".

Referindu-se la situaţia USL în Ilfov, Antonescu a spus că prin "discuţii aplicate" se va reglementa până la sfârşitul lunii ianuarie.

"Colaborarea în USL la nivel local înseamnă unul dintre capitolele mari pe care le avem în faţă, un dosar pe care va trebui să-l abordăm cu toată seriozitatea, cu toată fermitate şi eu cred că până la sfârşitul acestei luni, prin discuţii aplicate pe fiecare dintre aceste etaje, cu participarea noastră a liderilor USL, a secretarilor generali lucruri pot fi repuse în ordine şi repuse în normalitate", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai declarat că "nu simte nevoia " reconfirmării candidaturii sale la Preşedinţia României, dar simte nevoia unei "clarificări". "Să ştim clar şi limpede ce propunem oamenilor, dacă nu propunem nimic să facem civilizat această renunţare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici