Antonescu: Voi propune o formulă de conducere a PNL flexibilă şi mobilă, la modificarea Statutului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că va propune la modificarea Statutului PNL introducerea unei formule de conducere "flexibilă şi mobilă" şi din care să facă parte persoane mandatate indirect de alegători, precum liderii grupurilor parlamentare, preşedinţii de CJ sau primari.

396 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Voi propune o formulă de conducere a PNL flexibilă şi mobilă, la modificarea Statutului

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

"Sunt înclinat, sunt preocupat şi voi propune o formulă în care să modernizăm conducerea partidului - inspirându-mă şi eu din conducerea altor partide liberale - în care Congresul să aleagă un preşedinte, să susţină un program, dar în rest expresia de conjunctură a conducerii să fie cât mai redusă. Cu alte cuvinte, să avem în conducerea partidului nu aceia care îi plac preşedintelui sau poate preşedintele să facă echipă cu ei mai bine, sau aceia care în urma unui vot deschis reuşesc să strângă mai multe voturi prin diferite combinaţii, ci să facem în aşa fel încât partidul să fie condus în principal cu cei pe care indirect electoratul i-a desemnat pentru asta", a susţinut Antonescu, precizând că a fost inspirat în această propunere de modelul partidului liberal din Germania.

Liderul PNL a precizat că liderii grupurilor parlamentare, preşedinţii de consilii judeţene, primarii de mari municipii ar trebuie să facă parte dintr-o conducere "mobilă, flexibilă", care să "angreneze în deciziile partidului cât mai mulţi din aceşti oameni, de drept sau mandataţi de electorat".

Antonescu a precizat că, în opinia sa, formula ideală este ca la luarea deciziilor politice în partid să participe cât mai multe persoane.

"Cu cât e vorba de activitatea de management, deci nu de decizie, ci de aplicare a deciziilor, cu atât e bine nu neapărat un număr foarte mic, dar un număr de oameni care au fiecare o responsabilitate precisă", a explicat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici