Antonescu: Vom avea probabil un Guvern Boc

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că nu crede ca va fi nominalizat premier de către Traian Băsescu, exprimându-şi convingerea că va fi anunţat un Guvern Negoiţă sau Boc şi spunând că, într-o astfel de situaţie, PNL se va afla în opoziţie.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom avea probabil un Guvern Boc

Antonescu: Vom avea probabil un Guvern Boc (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Ce aş face dacă Traian Băsescu m-ar desemna premier? Aş face Guvernul. Pentru că, deşi nu mi-am dorit acest lucru şi nu îl ambiţionez, dacă sunt pus în această situaţie, decât să avem alt Guvern Boc şi o altă bătaie de joc, da, aş lua acest taur de coarne împreună cu partidele care ar compune Guvernul, am face un program de guvernare pentru care am şi avem idei şi au şi alţii şi am începe să guvernăm. Dar nu o să se întâmple chestiunea asta şi va trebui să facem din opoziţie ceea ce putem face pentru România în perioada care urmează", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul liberal a argumentat că nu îşi poate imagina că Traian Băsescu şi PDL vor decide să conlucreze cu PNL şi vor veni foarte repede, în zilele următoare, cu un Guvern Negoiţă sau cel mai probabil Boc.

"Din acest moment, PNL, de fapt, nexistând o perspectivă prea optimistă pentru un astfel de tip de negocieri, adică neputând să-mi închipui ca foarte probabil că mâine Traian Băsescu sau PDL vin şi spun: "Domn'e, e momentul ca România totuşi să găsească un echilibru! Hai să facem într-adevăr un guvern în care să aveţi şi voi garanţii că preşedintele e cu treaba lui, Guvernul şi Parlamentul cu ale lui. Să încercăm să conlucrăm». Nu îmi pot imagina, dar nu ne-am putut permite ca partid să eliminăm această ipoteză. Am dat o şansă şi acestei ipoteze. În realitate, vom avea probabil în următoarele zile, foarte repede, un Guvern Negoiţă, Boc, probabil Boc", a susţinut liderul PNL.

În plus, preşedintele PNL a menţionat că ceea ce au decis luni liberalii nu se adresează lui Băsescu şi PDL.

"Discutând despre asta (Guvern în condiţiile PNL - n.r.), ştim foarte bine şi noi cei care am luat această decizie, azi, că e extrem de puţin probabil. Numai că am vrut să ne comportăm conform convingerilor noastre şi am spus: «Da, suntem gata să participăm la ieşirea din criză». Ceea cea am spus noi astăzi nu e adresat lui Traian Băsescu sau PDL", a spus Antonescu, explicând că cele mai importante principii se referă la faptul că Guvernul trebuie să fie expresia voinţei unei majorităţi parlamentare şi nu a preşedintelui şi că într-o coaliţie de guvernare PNL intră doar cu partidele care acceptă acest lucru.

Întrebat ce va face dacă Băsescu îl nominalizează premier, dacă şeful statului va face un joc politic mai interesant decât cele pe care le face în mod obişnuit, Antonescu a răspuns: "Nu va face niciun joc domnul Traian Băsescu. Şi, în orice caz, nu fac eu un joc. Eu nu sunt în politică un gambler, sigur că asum riscuri, acţionez uneori curajos, riscant, că e nevoie, dar nu mă joc", a menţionat Crin Antonescu, reiterând că nu este o miză personală nominalizarea sa ca prim-ministru.

Întrebat dacă există vreo şansă ca PNL să participe la guvernare într-un Guvern condus de Emil Boc, Antonescu a replicat: "Nu, niciuna".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici