Antonescu: Votul moţiunii înseamnă căderea celui mai penibil Guvern al României

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, marţi, la dezbaterea din plenul reunit, că votul moţiunii înseamnă căderea celui mai penibil Guvern al României, transmiţându-le parlamentarilor să nu lase pentru anul viitor ceea ce pot face astăzi - instaurarea un Guvern responsabil.

48 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Votul moţiunii înseamnă căderea celui mai penibil Guvern al României

Antonescu: Votul moţiunii înseamnă căderea celui mai penibil Guvern al României

"Acest Guvern cade, dar vreau ca toţi să folosim acest moment pentru un nou început. România are nevoie după ultimii 20 de ani, aceste 9 luni şi ultimele săptămâni de acrobaţii ale premierului de o nouă şansă, un nou Guvern. Să nu lăsăm pentru anul viitor ce putem face azi, să nu lăsăm România pradă unui Guvern incompetent. Avem datoria să înţelegem că dacă schimbăm doar Guvernul Boc şi nu schimbăm ceva fundamental din modul de a face politică şi a guverna această ţară, nu am făcut nimic. Bocii răsar. Boc nu e unul singur. Emil Boc e produsul acestor 20 de ani de politică", a susţintut Crin Antonescu.

El a menţionat că "votul moţiunii înseamnă căderea celui mai penibil Guvern din istoria României", transmiţându-le parlamentarilor că această cădere trebuie să fie "şansa unui nou început", în care vremea demagogiei şi incompetenţei a trecut.

"Vă rog să nu credeţi că ceea ce începem azi se termină cu plecarea acestui Guvern. (...) Asta vreau să spun astăzi, că dacă azi se întâmplă pentru prima dată în ultimii 20 de ani ca un guvern să cadă, misiunea noastră este să nu ne mulţumim cu asta şi să înţelegem că nu a adus toate relele României, ci este doar chintesenţa viciilor politice româneşti, şi este cel care le-a ridicat pe cel mai înalt grad, pe cea mai înaltă treaptă. Important e să privim peste capul Guvernul Boc, să privim înainte, într-un viitor care poate să înceapă cu gestul nostru de astăzi", a spus Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să facă o singură referire discursul premierului, menţionând că această moţiune de cenzură este iniţiată de PNL şi UDMR, nu are nicio legătură cu Legea pensiilor şi a fost cronologic anunţată şi iniţiată înainte de ca prim-ministrul să anunţe asumarea ultimei dintre legile "cu care crede că va intra în istorie".

El a menţionat că dincolo de faptul că "acest Guvern e ilegitim politic, e incapabil să se ocupe de problemele ţării", este inacceptabil ca parlamentarii să nu vadă peste capul Guvernului Boc.

Antonescu a ţinut să spună că Guvernul Boc a bătut orice record de demagogie, incompetenţă, populism şi corupţie.

"Nu vorbiţi nimic aici domnule prim-ministru, domnilor din PDL, despre faptul că privilegiile parlamentarilor încep cu posibiliatea de a fi cumpăraţi de unii precum dumneavoastră. Şi dacă întotdeauna graniţa onoarei, culorii politice, a fost trecută încoace şi-n colo de unii şi de alţii, niciodată cu atâta cinism nu a făcut politică afişată, guvernamentală, de partid şi prezidenţială din cumpărarea de parlamentari. Vă spun şi dumneavoastră şi parlamentarilor pe care i-aţi cumpărat: acestor lucruri li se vor pune capăt. Banii trec, onoarea rămâne", a spus Antonescu.

El a mai spus că PDL este partidul "cel mai lipsit de onoare din istoria României, cel mai mare pericol pentru România".

Şedinţa de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se dezbate moţiunea de cenzură a început, marţi, la Parlament, cu 30 de minute întârziere faţă de ora programată, fiind prezenţi 432 parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici