Antony Blinken, la Bucureşti: Avem o alianţă de neclintit, bazată pe valori comune

Secretarul de stat american Antony Blinken, a spus, la Bucureşti, că între SUA şi România este o alianţă bazată pe valori comune, „pe care le vom apăra când vom fi atacaţi”.

197 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken, la Bucureşti: Avem o alianţă de neclintit, bazată pe valori comune

„Este minunat să mă întorc la Bucureşti”, a spus Antony Blinken, care a mai fost în România atunci când preşedintele american Bil Clinton şi preşedintele român Emil Constantinesc au semnat parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în urmă cu 25 de ani.

„A fost un moment în care poporul român a fost o sursă de inspiraţie pentru toată lumea în căutarea libertăţii. Nu cred că cei doi preşedinţi ar fi putut în acel timp să îşi închipuie cum va fi situaţia 25 de ani mai târziu, cu atâtea legături în domeniul economic, politic şi în relaţiile personale”, a precizat Blinken.

El a spus că România şi SUA au „o alianţă de neclintit bazată pe valori comune, pe care le vom apăra când vom fi atacaţi”.

„Într-adevăr am construit şi relaţii puternice în domeniul economic, inclusiv în cel energetic. De asemenea, aş vrea să menţionez relaţiile interpersonale, schimburile în domeniile academic şi cultural care au dus la atâtea schimburi de persoane, de idei între ţările noastre”, a mai spus Antony Blinken.

Antony Blinken şi Nicolae Ciucă participă la expoziţia „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, eseu fotografic care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român şi cel american, la Ateneul Român.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici