Anunţul premierului Cîţu despre Paşte şi participarea la slujbe: ”Optăm pentru adaptarea intervalului orar”

  • Intervalul orar al restricţiilor pentru Slujba de Înviere va fi adaptat, în aşa fel încât credincioşii să poată participa fizic, anunţă Florin Cîţu.
  • Premierul a cerut cultelor să susţină în rândul credincioşilor campania de informare cu privire la vaccinare.
637 afișări
Imaginea articolului Anunţul premierului Cîţu despre Paşte şi participarea la slujbe: ”Optăm pentru adaptarea intervalului orar”

„Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanţii cultelor religioase din România. Am discutat soluţii pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiţii de siguranţă sanitară. Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanţilor fiecăruia dintre culte în ceea ce priveşte stabilirea unor derogări de la restricţiile actuale de circulaţie pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători”, anunţă premierul Florin Cîţu.

Soluţia spre care se merge este adaptarea intervalului orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile fiecărui cult religios, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară.

„În acelaşi timp, am făcut apel la reprezentanţii cultelor religioase să susţină în rândul credincioşilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populaţie ne va ajuta să depăşim cât mai curând pandemia şi cu cât mai puţini români afectaţi de virus”, adaugă premierul.

Un alt subiect important abordat a fost legat de o serie de modificări pe care reprezentanţii cultelor le consideră necesare, în privinţa înmormântării celor decedaţi din cauza infectării cu noul coronavirus: „În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinţei familiei decedatului şi a ritualurilor cultului de care aparţine”.

Patriarhia Română a anunţat deja că Slujba de Înviere se va desfăşura normal. Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea sanitară, iar la biserică se va merge pe jos sau cu maşina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici