Artişti care şi-au dorit să cucerească scena politică. Stanislav Trifonov, surpriza alegerilor din Bulgaria, nu e un caz singular

  • De-a lungul timpului, mai mulţi artişti din întreaga lume au încercat să pătrundă pe scena politică.
  • Stanislav Trifonov este cântăreţ şi a fost o surpriză la alegerile prezidenţiale din Bulgaria.
  • Kanye West şi Arnold Schwarzenegger şi-au încercat şi ei norocul în SUA pentru scaunul de la Casa Albă.
249 afișări
Imaginea articolului Artişti care şi-au dorit să cucerească scena politică. Stanislav Trifonov, surpriza alegerilor din Bulgaria, nu e un caz singular

FOTO: Concert Stanislav Trifonov, 2016. Sursa: Profimedia

Se spune că scena este destul de mare pentru toţi cei talentaţi, dar asta nu e valabil şi pe cea politică. De-a lungul timpului, mai mulţi artişti şi-au dorit funcţii importante în conducerea ţărilor natale. 

Stanislav Trifonov este un cântăreţ şi om de televiziune care i-a surprins pe bulgari la alegerile din acest weekend. Există o asemănare între el şi showman-ul Volodimir Zelenski, care a câştigat în 2019 preşedinţia Ucrainei. Ambii s-au folosit de emisiuni sau producţii televizate pentru a critica guvernul.

În România, controversatul jurnalist Dan Diaconescu a anunţat pe 25 iunie 2010 că va candida la preşedinţie după ce a înfiinţat „Partidul Poporului”.

„Oamenii se lipesc de mine ca şi cum aş fi singura lor speranţă. Ei spun că eu sunt cel care îi va salva de sărăcie, îmi atribuie calităţi pe care nu le am cu adevărat sau mă consideră un fel de Mesia, un salvator al României”, a declarat Dan Diaconescu.

În Italia, Beppe Grillo, comic, actor şi blogger, a ajuns cu partidul „Mişcarea 5 stele” în parlament. „Acum toate partidele se transformă în mişcări şi singurul partid real din Italia suntem noi. E fantastic!” exclama el.

În Statele Unite ale Americii, rapperul Kanye West a candidat pentru postul de preşedinte. Acesta a reuşit să obţină 60.000 de voturi în 12 state. Campania electorală s-a ridicat la peste 11 milioane de dolari, din care 10 au fost donaţi chiar de el.

Pe acelaşi continent, şi Arnold Schwarzenegger a vrut să schimbe Constituţia şi să ajungă la Casa Albă. Din 17 noiembrie 2003 până în 3 ianuarie 2011 a fost cel de-al 38-lea guvernator al statului California.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici