Atacuri în Coaliţie. Ciolacu: Preşedintele a fost frecvent producător de tensiune în societate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit în Parlament despre rolul preşedintelui statului în sistemul politic din România, militând pentru modificarea Constituţiei. Preşedintele a fost de multe ori un producător de tensiune în societate, şi-a justificat solicitarea Marcel Ciolacu.

481 afișări
Imaginea articolului Atacuri în Coaliţie. Ciolacu: Preşedintele a fost frecvent producător de tensiune în societate

Atacuri în Coaliţie. Ciolacu: Preşedintele a fost frecvent producător de tensiune în societate

Discursul preşedintelui PSD a atins problema modificărilor constituţionale, inclusiv cele care vizează administraţia prezidenţială.

„Trebuie ca cei care vor lucra la reformarea Constituţiei să se pronunţe dacă acest sistem în care preşedintele este o struţo-cămilă între un preşedinte francez şi un monarh spaniol mai poate funcţiona în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD susţine că în ultimii 30 de ani preşedinţii au produs tensiuni în societate, încălcându-şi rolul stabilit de Constituţie.

„Rolul preşedintelui a fost gândit ca un producător de consens, dar, din păcate, a sfârşit de multe ori în a fi un producător de tensiune în societate”, a explicat şeful PSD.

Discursul a fost ţinut luni în timpul şedinţei solemne de la Parlament pentru marcarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici