Atanasiu despre Munteanu: E o campanie furibundă. Nu cred că e cazul să discutăm despre alt candidat

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat miercuri că nu consideră oportună retragerea lui Marian Munteanu şi a susţinut că împotriva acestuia se duce o ''campanie furibundă'' cu acuzaţii despre care CNSAS şi alte instituţii ''poate ne vor spune cândva adevărul''.

379 afișări
Imaginea articolului Atanasiu despre Munteanu: E o campanie furibundă. Nu cred că e cazul să discutăm despre alt candidat

Atanasiu despre Munteanu: E o campanie furibundă. Nu cred că e cazul să discutăm despre alt candidat

''De vreo zece zile e o campanie furibundă în România, în care aflu despre Marian Munteanu fie că e înalt, fie că e prea mic, fie că e ultraortodox, fie că a colaborat cu comuniştii, cu Securitatea lui Ceauşescu — lucruri care se bat cap în cap — fie că e legionar, fie că e comunist. Deci, de la o extremă la alta. Aştept şi eu cu interes. Poate după 26 de ani de la Revoluţie, CNSAS şi cu celelalte instituţii ale statului, plătite din bani publici, ne vor spune cândva adevărul, fiindcă este inadmisibil ca cetăţenii să rămână în această incertitudine după atâta timp'', a afirmat Atanasiu.

El a subliniat că nu este cazul ca PNL să discute despre alt candidat.

''Marian Munteanu a spus foarte clar: 'Dacă există vreun document sau o instituţie care să certifice că eu am vreun amestec în trecutul meu cu lucruri dubioase şi ruşinoase, îmi retrag imediat candidatura şi dau în judecată pe cel care mă calomniază în acest fel'. Dacă îşi va retrage candidatura, normal că va trebui să schimbăm candidatul, dar la ora asta nu e cazul. Nu şi-a retras candidatura şi nu cred că este cazul să discutăm despre un alt candidat'', a conchis el.

La ora transmiterii acestei ştiri, Atanasiu s-a alăturat liderilor Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Cristian Buşoi în cadrul unei sedinţe în care se va discuta situaţia lui Marian Munteanu.

Noua rundă de discuţii la nivelul conducerii PNL are loc după ce marţi seara a fost convocată o şedinţă extraordinară la care au fost chemaţi şi candidaţii PNL pentru Bucureşti, surse liberale precizând că formaţiunea ia în calcul retragerea candidaturii lui Marian Munteanu, contestată de mai multe ONG-uri, dar şi de voci liberale şi chiar de către doi dintre candidaţii PNL la primăriile de sector - Ovidiu Raeţchi şi Razvan Mironescu - care au anunţat că nu vor face campanie alături de candidatul pentru Primăria Capitalei.

PNL şi SAR au solicitat CNSAS să îl verifice pe Marian Munteanu.

Acest demers vine şi în contextul în care Marian Munteanu a refuzat să semneze şi declaraţia de integritate lansată de România Curată pentru toţii candidaţii la alegerile locale, declaraţie în care şi-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici