Atanasiu: Ponta ţine USL să ia voturi, cum îşi ţinea Bulă pe bunică-sa după ce a murit pentru pensie

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, susţine că Victor Ponta păstrează USL "în vitrină" ca să ia voturi, "aşa cum îşi ţinea Bulă pe bunică-sa după ce a murit ca să îi ia pensia", iar acum "recidivează în povestea" cu refacerea USL şi nu îşi dă seama că nu poate face astfel de trocuri cu PNL.

142 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Ponta ţine USL să ia voturi, cum îşi ţinea Bulă pe bunică-sa după ce a murit pentru pensie

Teodor Atanasiu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În primul rând, nu aş vrea să comentez nişte exit-poll-uri în care nu am încredere, mai ales că am văzut nişte rezultate total contradictorii. Am văzut un PNL care era la 19 la sută la ora 18.00 şi care până la ora 21.00 a picat total, şi electoratul de stânga, adică bătrânii, s-au înghesuit la vot, ceea ce e puţin probabil. Deci, eu aş vrea să vedem rezultatele numărătorii voturilor, că nu am încredere în aceste exit-poll-uri. PNL va avea mâine dimineaţă o întâlnire a conducerii centrale şi cu rezultatele finale pe masă o să discutăm ceea ce este de făcut. Oricum, până atunci vrem să fim foarte vigilenţi, să numărăm foarte bine voturile fiindcă nu credem în exit-poll-uri", a declarat Teodor Atanasiu, duminică seară, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat ce părere are despre ideea refacerii USL, Teodor Atanasiu a răspuns că Victor Ponta "recidivează în povestea" cu refacerea USL şi nu îşi dă seama că discută cu nişte oameni serioşi, iar cu PNL nu va putea să facă astfel de trocuri.

"Eu, până acum, am crezut că domnul Victor Ponta ne povesteşte despre USL, aşa, ca să îl ţină în vitrină să mai ia nişte voturi, aşa cum îşi ţinea Bulă pe bunică-sa după ce a murit ca să îi ia pensia, dar se pare că domnul Victor Ponta continuă, recidivează în povestea asta şi am impresia că el nu îşi dă seama că el discută cu nişte oameni serioşi. Probabil că la PSD se fac astfel de trocuri, cu PNL nu va putea să facă astfel de trocuri", a afirmat Teodor Atanasiu.

Întrebat dacă este oportună o posibilă demisie a liderului PNL Crin Antonescu după aceste alegeri, Atanasiu a spus că demisia este un act unilateral de care poate vorbi doar Crin Antonescu, precizând însă că PNL va discuta, în funcţie de rezultatele obţinute, "cine merită să fie sancţionat şi cine trebuie să fie premiat".

"Demisia este un act unilateral de onoare pe care un om şi-l poate lua singur ca răspundere dacă nu vom discuta şi vom vedea în funcţie de rezultatele obţinute cine merită să fie sancţionat şi cine trebuie să fie premiat, dar despre demisie nu poate să vă spună decât domnul Antonescu, pentru că este un act unilateral", a spus Atanasiu.

Întrebat dacă ar putea fi Călin Popescu Tăriceanu o variantă pentru conducerea PNL în viitor, Atanasiu a spus că ar fi "o variantă utopică", o variantă pe care ar fi agreat-o Victor Ponta.

"Ar fi o variantă utopică, o variantă pe care ar fi agreat-o domnul Ponta. Dacă ne-ar pune domnul Ponta preşedinte, probabil că aşa s-ar întâmpla, spre fericirea noastră nu domnul Ponta alege preşedintele PNL", a mai spus Teodor Atanasiu.

PNL a obţinut, potrivit exit-poll-urilor, sub 15% din voturi.

Crin Antonescu a declarat, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Antonescu nu a comentat estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate şi la noapte şi făcând apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să fie vigilenţi.

Premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici