Atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova. Ce trebuie să ştie cei care trec graniţa

MAE precizează că Serviciul Hidrometeorologic de Stat local din Republica Moldova a emis un avertisment de cod galben de precipitaţii puternice sub formă de ninsori şi lapoviţă, valabil pentru zilele de miercuri şi joi.

2671 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova. Ce trebuie să ştie cei care trec graniţa

MAE, atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova: Cod galben de vreme rea

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Moldova că Serviciul Hidrometeorologic de Stat local a emis un avertisment de cod galben de precipitaţii puternice sub formă de ninsori şi lapoviţă, valabil pentru zilele de 15 şi 16 februarie 2018. Totodată, a fost prognozată depunerea de strat de zăpadă consistent pe drumurile publice – unde există posibilitatea formării de troiene, plus depuneri de chiciură şi zăpadă pe crengile copacilor şi pe infrastructura de transport a energiei electrice, cu risc ridicat de rupere şi a căror posibile căderi pe drumurile de acces pot crea blocaje în circulaţia rutieră”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, se recomandă să fie evitate, pe cât posibil, deplasările cu autoturismele pe drumurile publice, existând pericolul blocării în zonele în care precipitaţiile semnalate vor cădea din abundenţă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chisinău: +37322260737, +37322260747, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Moldova: +37368336363.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici