Atribuţiile lui Iohannis la Primăria Sibiu, în continuare delegate viceprimarului FDGR Astrid Fodor

Viceprimarul municipiului Sibiu Astrid Fodor (FDGR) are delegate atribuţiile lui Klaus Iohannis încă de la începutul campaniei electorale şi va continua să se ocupe de activităţile primarului până când Consiliul Local Sibiu va alege un primar interimar dintre cei doi actuali viceprimari.

595 afișări
Imaginea articolului Atribuţiile lui Iohannis la Primăria Sibiu, în continuare delegate viceprimarului FDGR Astrid Fodor

Astrid Fodor (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

"Aceste atribuţii s-au delegat lunar, încă de la debutul campaniei electorale. Acest lucru se întâmpla chiar şi în momentul în care primarul era în concediu de odihnă. Domnul primar a fost în concediu fără plată pe durata campaniei şi Astrid Fodor a avut delegate atribuţiile lui. Acest lucru este prevăzut de articolul 70 din legea 215/2001", au declarat reprezentanţi ai Primăriei Sibiu.

Potrivit acestora, Astrid Fodor are delegate atribuţiile până la sfârşitul lunii noiembrie. Este posibil ca delegarea să se prelungească şi pe parcursul lunii decembrie sau este posibil să se întrunească Consiliul Local Sibiu, care să aleagă un primar interimar.

"Consiliul Local alege, potrivit legii, un primar interimar, prin vot secret. Primarul interimar se alege dintre cei doi viceprimari", au declarat sursele citate.

Alegerea primarului interimar se impune doar după vacantarea postului de primar, Klaus Iohannis fiind nevoit să demisioneze.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că primarul Klaus Iohannis a precizat că va anunţa personal paşii pe care urmează să îi facă după ce Curtea Constituţională va valida rezultatele scrutinului din 16 noiembrie.

Cel de-al doilea post de viceprimar este ocupat de Virgil Popa, membru PNL, însă Astrid Fodor are cele mai mari şanse să devină primar interimar, până la organizarea alegerilor parţiale pentru un nou primar, având în vedere că FDGR deţine majoritatea în Consiliul Local Sibiu.

Pe de altă parte, liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, a afirmat, într-un comunicat de presă transmis marţi, că organizaţia judeţeană nu a luat încă o decizie cu privire la o eventuală candidatură la Primăria Sibiu.

"La nivelul organizaţiei judeţene a PNL Sibiu nu s-a discutat încă cine va candida la Primăria Sibiu sau dacă Partidul Naţional Liberal va susţine pe cineva. Acum prerogativele sunt atribuite doamnei viceprimar in funcţie, Astrid Fodor, şi probabil de aici a provenit confuzia că Partidul Naţional Liberal Sibiu o va susţine dacă va candida pentru Primăria municipiului Sibiu. Repet, PNL Sibiu nu a luat încă nicio decizie referitor la acest subiect", a susţinut Cazan.

Astrid Fodor s-a născut în 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat în mediul privat din Sibiu şi Mediaş şi a deţinut funcţia de director economic al Consistoriului Evanghelic.

Astrid Fodor este membră a Forumului Democrat al Germanilor din România şi a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de consilier local în 2004. Patru ani mai târziu, ea a devenit şi viceprimar al municipiului Sibiu, făcând parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Astrid Fodor deţine o parte dintr-un teren de peste 600 de metri pătraţi în extravilanul municipiului Mediaş şi un autoturism Peugeot, cumpărat în 2006. Astrid Fodor are un credit de 33.000 de lei contractat de la o bancă în anul 2013. De asemenea, în anul 2013, Astrid Fodor a câştigat 38.256 de lei de la Primăria Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici