Audierea lui Tudorel Toader la "Ora Guvernului" din Senat, unde a fost invitat de liberali pentru a da explicaţii cu privire la raportul GRECO, reprogramată pentru 9 mai

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, joi, că a fost anunţat telefonic că audierea din "Ora Guvernului" din plenul Senatului, unde fusese invitat de liberali să dea explicaţii despre raportul GRECO şi despre MCV, a fost reprogramată pentru data de 9 mai, la ora 10.00.

636 afișări
Imaginea articolului Audierea lui Tudorel Toader la "Ora Guvernului" din Senat, unde a fost invitat de liberali pentru a da explicaţii cu privire la raportul GRECO, reprogramată pentru 9 mai

Ministrul Justiţiei participă la "Ora Guvernului" joi la Senat, la invitaţia liberalilor, pentru a da explicaţii cu privire la raportul GRECO

"În cursul zilei de ieri (miercuri -n.r.), la orele 17.10, am fost anunţat telefonic de reprogramarea audierii referitoare la Raportul GRECO! Pe aceeaşi temă, am confirmat participarea la audierea din data de 09.05.2018, la orele 10.00!", a scris ministrul Justiţiei, pe Facebook.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, într-o postare pe Facebook, participarea la plenul de joi al Senatului, la "Ora Ministrului", după o propunere făcută de către PNL, pentru a da explicaţii cu privire la raportul GRECO.

"Mâine, 3.05.2018, la orele 12.00, la invitaţia PNL, voi participa la "Ora Guvernului" pentru a răspunde la întrebările referitoare la Raportul GRECO! În acest sens, pe data de 25.04.2018, la orele 13.01, am primit invitaţia, confirmând participarea în aceeaşi zi, la orele 17.07!", a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că liberalii solicită demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei "din mai multe motive".

"În primul rând pentru faptul că a iniţiat, chiar dacă nu direct ci pe sub masă, prin trio-ul anti-justiţie Şerban Nicolae-Florin Iordache-Eugen Nicolicea, nişte proiecte legislative care s-au dovedit până acum neconstituţionale, care ne-au creat probleme uriaşe pe plan internaţional şi care au pus sub semnul îndoielii independenţa în România. Avem şi un motiv foarte concret. De asemenea, demersul lamentabil de revocare a procurorului-şef al DNA şi lipsa de fundament în demersul pe care l-a făcut îl indică ca un candidat cert pentru a-şi da demisia şi a părăsi acest guvern", a afirmat Orban.

La rândul său, deputatul PNL, Ioan Cupşa, a anunţat că PNL va depune peste două săptămâni o moţiune simplă prin care liberalii vor cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei.

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă "profunda îngrijorare" faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici