Augustin Zegrean despre Cîţu: Joacă stupidă fără legătură cu Constituţia sau cu politica

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, spune despre depunerea mandatului de către Florin Cîţu că e vorba de o „joacă stupidă fără legătură cu Constituţia sau cu politica”: „Nu mai putem să credem că cineva îşi mai doreşte alegeri anticipate. Nici nu cred că s-a renunţat”.

1385 afișări
Imaginea articolului Augustin Zegrean despre Cîţu: Joacă stupidă fără legătură cu Constituţia sau cu politica

Augustin Zegrean despre Cîţu: Joacă stupidă fără legătură cu Constituţia sau cu politica

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu dovedeşte că s-ar mai dori să se facă alegeri anticipate. Domnul Cîţu şi-a depus mandatul astfel, propunerea lui nu se ia în calcul la perioada de 60 de zile pentru posibilitatea de dizolvare a Parlamentului. Deci suntem din nou la punctul zero, preşedintele urmează să aibă din nou consultări cu partidele parlamentare, să propună o persoană care să formeze Guvernul şi aşa mai departe. Abia după ce acea persoană va solicita votul de încredere Parlamentului, de atunci se pot număra cele 60 de zile. Dacă astăzi şi-a depus mandatul, asta nu intră în calcul şi atunci nu mai putem să credem că cineva îşi mai doreşte alegeri anticipate. Nici nu cred că s-a renunţat”, a declarat pentru MEDIAFAX Augustin Zegrean.

Dacă s-ar fi renunţat la anticipate, spune acesta, trebuia lăsat Cîţu premier. pentru că era clar că joi ar fi fost votat.

„Nu s-a vrut ca el să fie prim-ministru. Atunci ne întoarcem cu discuţiile la situaţia de la Curtea Constituţională când mare parte dintre politicieni a criticat Curtea că de unde ar fi ştiut ea că domnul Orban nu vrea să fie prim-ministru. Acum la domnul Cîţu mai poate fi vreo îndoială că nu voia să fie prim-ministru? Este o joacă stupidă care nu are nicio legătură cu Constituţia şi nu are legătură, din păcate, nici cu politica", a adăugat Zegrean.

Fostul preşedinte al CCR susţine că în contextul epidemiei de coronavirus, un guvern interimar este limitat în atribuţii.

„Acum se invocă faptul că e virusul ăsta nenorocit şi că de aia domnul ăsta şi-a depus mandatul, ca să poată să rămână domnul Orban în continuare. «El are o putere de muncă nemaipomenită», zicea domnul Roman şi că «el trebuie să fie». Dar uită mereu că este un prim-ministru demisionat. Un Guvern demisionar care este limitat în atribuţii. Am înţeles că este în Parlament un proiect de lege prin care Guvernul interimar să poată să emită Ordonanţe de Urgenţă. Pe urmă se vor supăra că la Curte din nou se va spune că legea asta nu are cum să fie", a mai spus Zegrean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici