AUR: Guvernul a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o

Guvernul României a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o, transmite partidul AUR: „Sfidarea Guvernului la adresa profesorilor continuă”.

188 afișări
Imaginea articolului AUR: Guvernul a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o

AUR: Guvernul a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o

„Astăzi (duminică - n.r.)w, Guvernul României a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. Este o bătaie de joc din partea coaliţiei de guvernare la adresa dascălilor şi la adresa învăţământului românesc.
Anunţul Guvernului vine ca nuca în perete”,potrivit unui comunicat de presă.

AUR susţine că este „o dovadă de iresponsabilitate să vii înainte de a purta noi discuţii cu reprezentanţii profesorilor cu aceeaşi propunere”.

„Prin această acţiune, Guvernul doar îi irită şi îi batjocoreşte pe profesori. Nu cu firimituri aruncate duminica la prânz prin purtătorul de vorbe al lui Nicolae Ciucă se rezolvă criza din educaţie! PSD şi PNL sunt blocate în privinţa PNRR la tranşa a doua, dar azi vin şi aruncă o aşa zisă soluţie pe taraba Guvernului finanţată din bani europeni. Este evident că aceşti guvernanţi nu înţeleg nimic din ce se întâmplă în România. Ca să fie clar: bani sunt! Să respecte solicitările îndreptăţite ale profesorilor, nu să vină cu propuneri de vouchere şi tichete”, se menţionează la finalul comunicatului.

Guvernul anunţă că va acorda prime profesorilor în valoare de peste 700 de milioane de lei, pentru deblocarea crizei din sistem, sperând că în acest fel dascălii se vor întoarce la catedră.

Executivul nu a venit cu o soluţie care să ducă la stingerea conflictului, spun reprentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, după oferta Guvernului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aur,
grevă,
profesori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici