AUR îi cere lui Ciucă să retragă din parcursul legislativ proiectele de legi privind educaţia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îi solicită prim-ministrului Nicolae Ciucă să retragă din parcursul legislativ proiectele de legi privind educaţia şi să facă publice numele autorilor acestor legi: „Conţin prevederi de natură să îngroape definitiv sistemul naţional de educaţie”.

441 afișări
Imaginea articolului AUR îi cere lui Ciucă să retragă din parcursul legislativ proiectele de legi privind educaţia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prim-ministrului Nicolae Ciucă să retragă din parcursul legislativ proiectele de legi privind educaţia şi să facă publice numele autorilor acestor legi: „Este dreptul întregii societăţi româneşti să îi cunoască pe cei care, din interes sau din incompetenţă, au elaborat nişte proiecte atât de contestate”.

„Aceste proiecte sunt foarte criticate de către asociaţiile de părinţi, sindicatele din învăţământ şi intelectuali de marcă din societatea românească. Ele conţin prevederi de natură să îngroape definitiv sistemul naţional de educaţie, şi aşa grav afectat de aşa-zisele reforme nesfârşite din ultimele decenii. În plus, ele sunt promovate dintr-un interes strict politicianist care urmăreşte absolvirea de răspundere a politicienilor cu doctorate plagiate şi finalizarea într-o notă ce se doreşte a fi onorabilă a proiectului prezidenţial eşuat „România educată”, a declarat preşedintele George Simion.

„Educaţia naţională are nevoie de reformă, dar nu în sensul destructurării ei definitive, ci în direcţia revenirii la o educaţie solidă şi performantă, atât generală, cât şi pe specialităţi. Orientarea către reducerea numărului de ore, scăderea standardelor de evaluare şi diluarea disciplinelor fundamentale trebuie înlocuită cu măsuri menite să crească nivelul calităţii educaţiei la toate nivelurile. O atenţie deosebită trebuie acordată formării continue a corpului didactic. A avea profesori bine motivaţi şi pregătiţi profesional este o condiţie indispensabilă pentru a avea o educaţie de calitate”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Liderii AUR apreciază că schimbările de substanţă dintr-un domeniu atât de important trebuie să aibă sprijinul celei mai mari părţi a celor interesaţi - părinţi, cadre didactice, specialişti, mediu de afaceri - şi o largă susţinere politică, transpartinică, pentru a conferi stabilitatea şi continuitatea de care orice sistem de învăţământ are nevoie.

„Acest lucru se poate obţine doar prin consultări reale, nu mimate, aşa cum au fost cele organizate recent de către Ministerul Educaţiei. Totodată, AUR solicită Ministerului Educaţiei să constituie o comisie tehnică, independentă politic, în care să invite cei mai buni specialişti români din domeniul educaţiei pentru a elabora un proiect de redresare a învăţământului din ţara noastră”, potrivit comunicatului de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici