Aura Răducu a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a semnat împreună cu Elisabetta Capannelli, manager de ţară, Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială, prin care se continuă acordarea de servicii de asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în anul 2023.

2556 afișări
Imaginea articolului Aura Răducu a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială

Aura Răducu a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială

"Am avut astăzi (luni - n.r.) ocazia să semnăm, alături de delegaţia Băncii Mondiale, Memorandumul de înţelegere cu Guvernul României, Memorandum care creează cadrul de oferire a asistenţei tehnice pentru România în diferite domenii, în special pentru creşterea capacităţii administrative şi pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul României doreşte să le implementeze în contextul utilizării fondurilor europene pentru perioada 2014-2020", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, la sfârşitul ceremoniei de semnare a Memorandumului de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială.

La rândul său vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller, a declarat că în ultimii cinci ani a susţinut permanent programele sectoriale.

"E o mare plăcere pentru Banca Mondială să sprijine România cu asistenţă tehnică provizorie. În ultimii cinci ani am susţinut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administraţie, educaţie, sănătate, alte sectoare. Şi pe mai departe vom acorda asistenţă Guvernului pentru a implementa programele de reformă şi pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispoziţie. De asemenea, dorim să sprijinim România în atingerea obiectivelor sale, creştere economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii", a arătat Cyril Muller.

El a mai precizat că situaţia economică a României este semnificativ mai bună decât acum cinci ani, când s-a început acest program.

Memorandumul a fost semnat, luni seară, la Palatul Victoria de ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, din partea României şi de Elisabetta Capannelli, manager de ţară, din partea Băncii Mondiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici