Aurelian Pavelescu preia şefia PNŢCD, iar până în septembrie va fi Congres de unificare

Aurelian Pavelescu a preluat funcţia de preşedinte al PNŢCD după ce Marian Miluţ a demisionat de la conducerea partidului, dar şi din formaţiunea ţărănistă, iar CNC a decis să împuternicească Biroul Naţional de Conducere pentru organizarea unui congres de reconciliere şi unificare a forţelor PNŢCD.

58 afișări
Imaginea articolului Aurelian Pavelescu preia şefia PNŢCD, iar până în septembrie va fi Congres de unificare

Aurelian Pavelescu preia şefia PNŢCD, iar până în septembrie va fi Congres de unificare (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia/Mediafax Foto)

"Sâmbătă, 22 mai 2010, domnul Marian Petre MILUŢ şi-a prezentat demisia din funcţia de Preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi din calitatea de membru PNŢCD, în faţa Comitetului Naţional de Conducere (CNC) al partidului. Comitetul Naţional de Conducere a luat act de demisie", se arată într-un comunicat remis, sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Statutului PNŢCD, calitatea de preşedinte al PNŢCD a fost preluată de Aurelian Pavelescu, care a îndeplinit funcţia de prim-vicepreşedinte al PNŢCD.

"Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD a dat un vot de încredere domnului Aurelian Pavelescu pentru funcţia de preşedinte al PNŢCD, în unanimitate. Comitetul Naţional de Conducere a hotărât împuternicirea Biroului Naţional de Conducere pentru organizarea unui Congres al partidului în scopul reconcilierii şi unificării forţelor PNŢCD, până în luna septembrie 2010", menţionează comunicatul.

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată, sâmbătă, Consiliului Naţional de Conducere, reunit la Piteşti, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului.

Liderul ţărănist Radu Sârbu a apreciat că Marian Miluţ a demisionat dintr-o funcţie din care fusese oricum înlocuit în 2008 în urma unui congres al partidului şi spune că se vor întreprinde demersuri pentru reconcilierea celor două aripi ale partidului.

Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că demisia lui Marian Miluţ "era de aşteptat" deoarece acesta nu mai avea niciun fel de susţinere în partid şi a spus că speră ca acest moment să reprezinte o revenire la un PNŢCD unit.

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Marian Miluţ de la conducerea PNŢCD uşurează calea către unificarea celor două ramuri ale partidului.

În 24 august 2008, Congresul Extraordinar al PNŢCD l-a ales pe Radu Sârbu în funcţia de preşedinte, acesta fiind reconfirmat în funcţie în 27 septembrie 2009. Congresul a fost contestat de Marian Miluţ, care a convocat şi el o reuniune similară, pentur a fi recopnfirmat în funcţie.

În urmă cu o lună, Marian Petre Miluţ afirma că "aripa disidentă" Radu Sârbu - Gheorghe Ciuhandu este cercetată la Parchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnătură a Doinei Cornea, pentru convocarea unui Congres. La rândul său, Sârbu a declaa că, între aripa condusă de el şi cea condusă de Marian Miluţ există opt procese pe rol, din care doar în unul a fost dată o soluţie, aceasta fiind în favoarea sa. El susţinea că, din acest motiv, Marian Miluţ a propus ca soluţie de compromis "să se găsească" un nou preşedinte al partidului, altul decât cei doi, iar prima opţiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici