Aurescu a discutat cu liderii PLD, PD şi PL despre evoluţiile politice din Republica Moldova

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat, miercuri şi joi, cu lideri ai Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat şi Partidului Liberal din R. Moldova despre evoluţiie politice în curs din această ţară, cu accent pe eforturile pentru formarea unui nou Guvern.

126 afișări
Imaginea articolului Aurescu a discutat cu liderii PLD, PD şi PL despre evoluţiile politice din Republica Moldova

Aurescu a discutat cu liderii PLD, PD şi PL despre evoluţiile politice din Republica Moldova (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, în perioada 17-18 iunie, cu ocazia vizitei efectuate în Republica Moldova, întrevederi separate cu lideri ai unor formaţiuni politice parlamentare din această ţară: Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal.

În cadrul discuţiilor au fost abordate evoluţiile politice în curs din Republica Moldova, cu accent pe eforturile pentru formarea unui nou Guvern, şi au fost analizate rezultatele primului tur al alegerilor locale desfăşurate la 14 iunie 2015.

Ministrul Bogdan Aurescu "a exprimat aşteptarea privind formarea neîntârziată a viitorului Executiv, care să se sprijine pe o majoritate parlamentară solidă, stabilă, transparentă şi să poată acţiona energic pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova şi pentru abordarea dosarelor de primă preocupare pentru cetăţenii statului vecin, în actualul context regional şi socio-economic intern", se arată în comunicat.

Bogdan Aurescu a subliniat că "stabilitatea, consecvenţa şi predictibilitatea sunt condiţii de bază pentru punerea în practică a proiectelor de cooperare bilaterală şi, pe un plan mai larg, pentru parcurgerea cu succes a traseului european al Republicii Moldova", conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici