Aurescu a participat, la Riad, la ceremonia de prezentare de condoleanţe, după decesul regelui Abdullah

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat, duminică, la Riad, la ceremonia oficială de prezentare de condoleanţe, în numele României, în urma decesului regelui Abdullah al Arabiei Saudite.

247 afișări
Imaginea articolului Aurescu a participat, la Riad, la ceremonia de prezentare de condoleanţe, după decesul regelui Abdullah

Bogdan Aurescu (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, cu această ocazie, şeful diplomaţiei române a fost primit la Palatul Regal din Riad de către noul suveran saudit, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, precum şi de către prinţul moştenitor Muqrin Bin Abdulaziz Al Saud.

"În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a evocat personalitatea marcantă a regretatului Rege Abdullah, transmiţând mesaje de compasiune din partea României şi a poporului român", se precizează în comunicat.

Regele saudit Abdullah a decedat vineri, la vârsta de 90 de ani, după o serie de probleme de sănătate care au culminat cu o pneumonie însoţită de complicaţii.

Noul rege al Arabiei Saudite este Salman Ben Abdel Aziz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici