Aurescu, discuţii cu omologul olandez despre aderarea României la Schengen

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a discutat, miercuri, cu Wopke Hoekstra, viceprim-ministru şi ministrul afacerilor externe al Olandei, despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

511 afișări
Imaginea articolului Aurescu, discuţii cu omologul olandez despre aderarea României la Schengen

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, o întrevedere cu Wopke Hoekstra, viceprim-ministru şi ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, în marja Reuniunii miniştrilor de externe din statele membre NATO, pe care ministrul român a găzduit-o la Bucureşti.

„Întrevederea se înscrie în linia dialogului constant şi pozitiv pe care cei doi demnitari îl au pe teme de interes comun. Cei doi miniştri au abordat subiectul aderării României la Spaţiul Schengen, fiind continuat dialogul activ dintre cei doi demnitari desfăşurat în ultima perioadă pe această temă, în contextul eforturilor intense ale României de mobilizare a sprijinului politic necesar pentru realizarea acestui obiectiv. În context, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat aprecierea pentru dialogul constructiv şi abordarea ministrului olandez de externe – care este şi preşedintele Partidului Apelul Creştin Democrat din coaliţia de guvernare din Olanda – cu privire la aderarea României la Schengen”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE arată că ministrul Bogdan Aurescu a făcut referire la concluziile extrem de pozitive ale rapoartelor elaborate de experţii europeni care au participat la cele două misiuni voluntare de evaluare a implementării acquis-ului Schengen derulate în România în lunile octombrie şi noiembrie, cu accent pe raportul ultimei misiuni, la care a participat şi Olanda la nivel de expert, exprimând speranţa că aceste evaluări, la care se adaugă şi recentul raport pozitiv MCV, se vor concretiza în susţinerea de către Regatul Ţărilor de Jos a deciziei de aderare României la Spaţiul Schengen.

„Cei doi oficiali au agreat să păstreze în perioada următoare un dialog apropiat”, se menţionează în finalul comunicatului.

Bogdan Aurescu a discutat miercuri şi cu omologul său suedez, Tobias Billström, despre aderarea României la Spaţiul Schengen. „În ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Aurescu a salutat susţinerea de către Guvernul suedez a aderării României”, arată MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici