Aurescu, discuţii cu omologul spaniol despre dubla cetăţenie pentru românii din Spania

Miniştrii de Externe din România şi Spania au convenit miercuri începerea cât mai curând a negocierilor pentru încheierea Acordului bilateral pentru menţinerea dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii româneşti din Spania, respectiv pentru membrii comunităţii spaniole din România.

393 afișări
Imaginea articolului Aurescu, discuţii cu omologul spaniol despre dubla cetăţenie pentru românii din Spania

Aurescu, discuţii cu omologul spaniol despre dubla cetăţenie pentru românii din Spania

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Bogdan Aurescu a avut miercuri consultări bilaterale cu omologul spaniol José Manuel Albares, în cadrul primei şedinţe comune de Guvern între România şi Regatul Spaniei, care a avut loc la Castellón de la Plana, în Spania.

Bogdan Aurescu a salutat decizia luată în cadrul şedinţei comune de Guvern de creare a unui grup de lucru bilateral în vederea identificării unei soluţii privind dubla cetăţenie, care să vină în întâmpinarea dezideratului comunităţii româneşti rezidente de păstrare a cetăţeniei române la momentul solicitării şi respectiv al obţinerii cetăţeniei spaniole.

Cei doi miniştri de externe au stabilit începerea cât mai curând a negocierilor pentru încheierea Acordului bilateral pentru menţinerea dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii româneşti din Spania, respectiv pentru membrii comunităţii spaniole din România.

În ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit omologului spaniol pentru susţinerea constantă a părţii spaniole în vederea atingerii acestui obiectiv major al României şi a informat cu privire la evoluţiile cu privire la acest parcurs, înregistrate în ultimele luni, fiind reconfirmata susţinerea fermă a Spaniei în acest scop.

În cadrul consultărilor, cei doi miniştri ai afacerilor externe au discutat şi despre dimensiunea economico-sectorială a relaţiilor bilaterale. Şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru nivelul record al schimburilor comerciale, care au atins, în 2021, 4,68 miliarde de euro, şi care sunt în creştere cu peste 32% în acest an.

Cei doi miniştri au discutat şi despre evoluţiile de securitate cauzate de agresiunea nejustificată şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.

„Şeful diplomaţiei române a subliniat aprecierea deosebită pentru contribuţia Spaniei la măsurile de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv prin participarea Forţelor Aeriene Spaniole la operaţiunile de poliţie aeriană în România şi deasupra Mării Negre, respectiv prin desfăşurarea în România a unui radar de supraveghere aeriană, măsuri care reprezintă o expresie clară a angajamentului şi solidarităţii aliate”, se mai arată în comunicatul MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici