Aurescu: Relaţia româno-ungară are "potenţial excepţional", dar să respectăm regulile

Relaţia româno-ungară are un "potenţial excepţional", dar "regulile jocului trebuie respectate", a declarat, sâmbătă, ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

317 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Relaţia româno-ungară are "potenţial excepţional", dar să respectăm regulile

Aurescu: Relaţia româno-ungară are "potenţial excepţional", dar să respectăm regulile

"Ceea ce contează pentru mine şi pentru relaţia bilaterală dintre România şi Ungaria, care are un potenţial excepţional şi cu care sunt partenr strategic acceptat de către ambele părţi, am nevoie să respecte regulile jocului şi aceste regului ale jocului presupun exact respectarea acestor parametri pe care i-am convenit împreună, acesta este chestiunea care într-adevăr surprinde, noi avem obligaţia să tratăm lucrurile cu responsabilitate", a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

"Atât timp cât aceste constante foarte importante, aceşti parametri extrem de importanţi sunt ignoraţi nu vo putea să avem o relaţie, mă rog, normalizată, cum vrea premierul Ungariei, deşi, din punctul de vedere al României, aş vrea să spun că este perfect normalizată", a mai spus ministrul de Externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici