Aurescu salută anunţul suedezilor privind aderarea României la Schengen: va face UE mai sigură

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat decizia politicienilor suedezi care luni au anunţat că nu se opun intrării României în spaţiul Schengen. Este vorba despre politicienii care anterior s-au opus aderării României.

4120 afișări
Imaginea articolului Aurescu salută anunţul suedezilor privind aderarea României la Schengen: va face UE mai sigură

Iniţial, social-democraţii suedezi s-au opus aderării României. Ulterior, reprezentantul acestora a avut o discuţie cu ministrul român de Externe şi luni a anunţat că sprijină aderarea.

„Vă mulţumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declaraţia dumneavoastră pozitivă de astăzi privind aderarea României la Schengen, şi ca urmare a discuţiei noastre foarte bune&complete din 22 noiembrie. Aderarea României va face UE mai sigură”, a scris Aurescu pe Twitter.

Şi europarlamentarul Victor Negrescu a anunţat că social-democraţii suedezi susţin aderarea României la spaţiul Schengen.

„Social-democraţii suedezi au anunţat, în urmă cu puţin timp, că susţin aderarea României la spaţiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat îşi îndeplineşte cu responsabilitate datoria faţă de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice”, a scris Negrescu pe Facebook.

Aderarea României la spaţiul Schengen ar putea fi decisă în luna decembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici