Austria îşi menţine dreptul de veto împotriva României şi Bulgariei

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, îşi menţine dreptul de veto împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis informaţiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniştrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.

1421 afișări
Imaginea articolului Austria îşi menţine dreptul de veto împotriva României şi Bulgariei

Austria îşi menţine dreptul de veto împotriva României şi Bulgariei

În „Morgen journal”, ministrul a contrazis informaţiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniştrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles, relatează Kleine Zeitung: "În acest moment, există un refuz la extinderea Schengen pentru România şi Bulgaria".

De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiţionată a aderării la Schegen, respectiv aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii - a precizat un purtător de cuvânt al ministrului într-un interviu pentru Kleine Zeitung.

Faptul că există o legătură cu alegerile din Austria Inferioară este negat cu tărie de cei din jurul Austriei Inferioare. Protecţia frontierelor pur şi simplu nu funcţionează, spun ei, iar Bulgaria şi România trebuie să fie luate „la pachet”.

Totuşi, după o presiune puternică din partea Croaţiei, Austria a cedat în faţa Croaţiei. În timpul ultimei sale vizite la Zagreb, cancelarul Karl Nehammer a asigurat admiterea ţării începând cu 1 ianuarie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici