Avocaţii cer ca Oprescu să fie dus din nou din arest la spital, pentru a fi consultat de cardiologi

Avocaţii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat de trei dintre medicii săi curanţi, pentru probleme cardiace, care s-au amplificat în ultima perioadă.

492 afișări
Imaginea articolului Avocaţii cer ca Oprescu să fie dus din nou din arest la spital, pentru a fi consultat de cardiologi

Avocaţii cer ca Oprescu să fie dus din nou din arest la spital, pentru a fi consultat de cardiologi (Foto: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost depusă marţi dimineaţă la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, iar dacă va fi aprobată, Sorin Oprescu ar urma să fie consultat pentru probleme cardiace de către medicii săi curanţi, printre care sunt profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim.

Acesta a precizat că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, când a fost dus din arest la Spitalul "Sfântul Ioan", persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic.

Potrivit avocatului, din investigaţiile care i-au fost făcute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare că acesta ar fi făcut un "pseudo-infarct", iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Avocatul a precizat că luni seară, după ce a fost consultat la Spitalul "Sfântul Ioan", au vrut să îl ducă pe Sorin Oprescu la Spitalul de Urgenţă Floreasca, însă acesta şi-a citit rezultatele şi a cerut să fie dus direct în Arestul Poliţiei Capitalei, spunând că starea lui s-a ameliorat.

Viorel Mocanu a mai spus că medicii care l-au consultat pe Oprescu i-au spus că nu şocul arestării preventive i-a înrăutăţit situaţia medicală, ci faptul că nu mai urmează acelaşi regim pentru a preveni agravarea stării sale de sănătate.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu nu doreşte mediatizarea situaţiei sale medicale şi, mai mult, le-a interzis să se folosească de motive medicale în apărare, neputând să folosească nici documentele din care rezultă starea sa.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea formulată de avocaţii lui Sorin Oprescu va fi analizată de medici de la Centrul Medical "Nicolae Kretzulescu", iar dacă aceştia îşi dau acordul, primarul va primi avizul pentru a fi consultat de cardiologi.

Sorin Oprescu a fost dus la spital, luni seară, din Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a acuzat "o stare de slăbiciune", fiind transportat cu maşina unităţii de detenţie.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus la Spitalul "Sfântul Ioan", pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici