Baconschi are un apartament, dar nu deţine terenuri, vile sau vreo maşină

Ministrul de Externe, Theodor Baconschi, are potrivit declaraţiei sale de avere, un apartament în Bucureşti, trei tablouri cu o valoare totală sub 20.000 de euro şi două conturi bancare a căror valoare cumulată este 30.000 de euro, dar nu deţine terenuri, vile sau vreun autoturism.

82 afișări
Imaginea articolului Baconschi are un apartament, dar nu deţine terenuri, vile sau vreo maşină

Baconschi are un apartament, dar nu deţine terenuri, vile sau vreo maşină (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Baconschi are, potrivit declaraţiei sale de avere semnate pe 5 ianuarie 2010, un apartament de 97 de metri în Bucureşti, achiziţionat în baza legii 112 în anul 1997.

Ministrul nu are însă terenuri, vreo casă de vacanţă sau maşină.

În schimb, Baconschi a scris în declaraţia sa de avere că deţine un desen în tuş semnat Marcel Iancu a cărui valoare este de aproximativ 5.000 de euro, anul dobândirii fiind 1917.

De asemenea, ministrul mai are două tablouri semnate Horia Damian, şi achiziţionate în 2008 şi 2009 a căror valoare cumulată este de 13.000 de euro.

Teodor Baconschi are de asemenea două conturi bancare. Unul dintre acestea, cu o valoare la zi de 9.500 de euro, a fost deschis la Paris, în 2007, la Banca Societe General. În România, ministrul are un cont de economii la BRD deschis în 2006 şi cu o valoare la zi de 21.000 de euro.

Ministrul mai notează în declaraţia sa de avere că a obţinut lunar un salariu de 3.520 de euro în calitatea sa de şef de misiune diplomatică a României la Paris. Ministrul a mai obţinut 1.100 de euro chirie oentru apartamentul său.

De asemenea, ministrul a trecut în declaraţia de avere că a mai obţinut 2.000 de euro drepturi de autor în timp ce soţia sa, Marina Baconschi, a obţinut onorarii pentru emisiuni realizate pentru Radio România Cultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici