Baconschi: PDL să fie susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL "să se poziţioneze pe eşicherul politic ca principal partid de centru dreapta" şi să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte".

631 afișări
Imaginea articolului Baconschi: PDL să fie susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte

Teodor Baconschi (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"În comisiile de specialitate se reflectă ataşamentul nostru faţă de meritocraţie, faţă de competenţă, precum şi dorinţa noastră de a ne deschide către societatea civilă. În aceste condiţii, nu intră militanţi de tip clasic, ci mai cu seamă competenţe, personalităţi locale ale vieţii academice din diferite ramuri profesionale. Este extrem de important pentru victoria noastră la anul, să fim cât mai aproape de aceşti oameni, în dialog nesimulat şi permanent cu ei, să le preluăm agenda şi în acelaşi timp să ne poziţionăm pe eşicherul politic ca principal partid de centru dreapta, partid popular în ambele sensuri ale cuvântului, doctrinar şi în acelaşi timp susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte", a spus Teodor Baconschi.

De asemenea, Baconschi a spus că postul de ministru de Externe revine în coaliţie PDL şi este ocupat de el.

"Aş face cu titlu ceva mai puţin sobru o ultimă remarcă, în pofida faptului că în ultimele zile sau săptămâni au intrat pe uşa din dos, pe piaţa media tot felul de ipoteze de lucru, ţin să vă anunţ, cu modestie şi onoare totodată, că postul de ministru de Externe îi aparţine în coaliţia noastră PDL-ului şi este ocupat de cel pe care la congresul ultim al partidului l-aţi ales ca prim-vicepreşedinte", a precizat Baconschi.

Preşedintele PDL, Emil Boc, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Wiliam Brânză, Theodor Paleologu şi Florin Popescu au participat, la Piteşti, la şedinţa de constituire a Comisiei de justiţie, drepturi cetăţeneşti şi relaţii externe a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici