Baconschi: "România care cerşeşte" era o metaforă despre cei care se lasă cumpăraţi cu doi mici

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi explică luni, pe blogul său, că formula "România care cerşeşte", pe care a folosit-o într-o declaraţie, era "o metaforă" şi se referea la "o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial", cetăţenii care se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată.

269 afișări
Imaginea articolului Baconschi: "România care cerşeşte" era o metaforă despre cei care se lasă cumpăraţi cu doi mici

Baconschi: "România care cerşeşte" era o metaforă despre cei care se lasă cumpăraţi cu doi mici (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Am spus sâmbătă, la Piteşti, că mi-aş dori pentru PDL voturile României care munceşte, nu pe cele ale României care cerşeşte (şi gravitează în jurul sacului de iluzii vândute de socialişti). Era o metaforă, dar am convingerea că electoratul de dreapta pricepe foarte bine mesajul meu", precizează Baconschi într-o postare pe blogul său intitulată "Muncim sau cerşim?".

"România «care cerşeşte» nu reprezintă nicidecum 50% din populaţie: e vorba de o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial. Aici intră şi cetăţenii care sunt la cheremul mitei electorale şi se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Sunt cei care şed până la brâu în apă, la birt, şi aşteaptă să le salveze bunurile statul, armata, pompierii... mereu alţii, nu ei înşişi. Sunt, în fine, masele de manevră pauperizate ale stângii. Ei trebuie scoşi din mizerie, desprinşi de asistenţă, imunizaţi la mita electorală, dezvăţaţi să cerşească mereu ajutorul statului, adică până la urmă al celor care plătesc taxe şi impozite", adaugă Teodor Baconschi.

Ministrul de Externe mai scrie că, fiind o persoană care "munceşte pe brânci de la 19 ani", când a avut "primul job (corector la o editură)", consideră că numai munca asiduă a românilor harnici va scoate ţara la liman.

"Ne trebuie 20 de ani de muncă serioasă pentru a sta realmente alături de statele UE dezvoltate. Ce om cu mintea la cap va nega această evidenţă? Dreapta populară are misiunea adunării electoratului activ profesional: românii întreprinzători, profesorii, medicii, etc. Cei care susţin această ţară, creatorii de valoare adăugată", adaugă el.

În opinia sa, "până şi susţinătorii USL trebuie să se deplaseze treptat spre libertate, responsabilitate şi o etică a efortului bazat pe merit".

"Vremea asistenţialismului a fost gonită de criza mondială. Cu atât mai bine pentru România", încheie Baconschi.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL "să se poziţioneze pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta" şi să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici