Baconschi se vede candidat la Preşedinţie în 2014

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, într-un interviu acordat Hotnews, că se vede candidat la Preşedinţie în 2014, menţionând însă că nu poate anticipa o decizie a PDL în acest sens.

29 afișări
Imaginea articolului Baconschi se vede candidat la Preşedinţie în 2014

Baconschi se vede candidat la Preşedinţie în 2014 (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

El a fost întrebat de reporterul Hotnews dacă se vede în ipostaza de candidat, în condiţiile în care, deşi până în 2014 mai este timp, orice candidat trebuie să fie pregătit din vreme, iar şeful statului îl vede pe ministrul de Externe în postura de aspirant la fotoliul prezidenţial.

Baconschi a răspuns afirmativ: "Da. Nu cred că pot anticipa asupra deciziei propriului meu partid politic şi nici nu cred că este momentul să o fac, dar nu cred că, în această ipostază, dacă destinul meu mă va duce acolo, aş fi mai rău decât orice alt candidat. Dimpotrivă".

Baconschi mai spune în interviul acordat Hotnews că "ar fi bine ca preşedintele partidului să nu fie şi prim-ministru".

"Ar fi idiot să susţin că sunt genul de politician încarnat de Traian Băsescu", mai spune el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la ProTV, că exclude şansa unui candidat femeie la Preşedinţia României sau la preşedinţia PDL, dând ca posibili candidaţi la alegerile din 2014 pe Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă sau Vasile Blaga.

"Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României. Nu exclud candidatura, exclud şansa", a spus preşedintele Băsescu.

Întrebat despre posibilii candidaţi ai PDL la viitoarele alegeri prezidenţiale, el a menţionat numele lui Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă sau Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici