Baloanele legate de explozivi, arma folosită în războiul Israel-Hamas

  • Armata a lansat atacuri aeriene împotriva ţintelor Hamas din Gaza, marţi noapte, ca răspuns la „baloanele incendiare” aterizate în teritoriile israeliene.
  • Oficialii au declarat că cel puţin 20 de incendii au fost declanşate, marţi, de astfel de baloane.
  • Apoi, miercuri, dinspre Gaza au fost lansate mai multe baloane, declanşând alte patru incendii, susţin autorităţile israeliene.
936 afișări
Imaginea articolului Baloanele legate de explozivi, arma folosită în războiul Israel-Hamas

Baloanele se ”fabrică” în aer liber Sursafoto: CNN

Nu avioane, nu rachete, nu drone. Baloanele incendiare, ieftine şi eficiente, sunt noile arme de război.

Militanţii Hamas trimit baloane plutitoare în Israel de multă vreme. Iar marţi noapte a venit răspunsul armatei israeliene, perturbând o pace fragilă, stabilită printr-un armistiţiu.

Dar, ce sunt aceste baloane şi care este rolul lor? CNN a pătruns într-o tabără în care se produc astfel de arme şi a descris ce a văzut.

Sunt nişte baloane cu heliu care arată ca decoraţiuni pentru petrecerea aniversară a copiilor. Devin însă ”mingi de foc” când lor le sunt ataşate explozivi sau alte dispozitive inflamabile.

Militanţii lansează baloanele din Gaza, iar vânturile din Marea Mediterană îi ajută ca acestea să fie propulsate pe teritoriul israelian.


Baloanele sunt concepute pentru a înspăimânta, provoca daune şi, mai ales, pentru declanşarea incendii. O mare parte din terenul care înconjoară Gaza reprezintă câmpuri, rezervaţii naturale sau terenuri agricole.

Cu excepţia explozivilor ataşaţi la dispozitivele care pot ateriza în zone rezidenţiale şi care pot provoca răniri de persoane, focul baloanelor arde culturi şi rezervaţii naturale. Practic, produce pagube materiele.

Până în prezent, autorităţile nu au raportat nicio victimă din cauza unor astfel de dispozitive incendiare, dar multe hectare de culture şi de rezervaţii protejate au avut de suferit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici