Barna anunţă data la care Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare va fi transmis la Bruxelles

Dan Barna anunţă data până la care va fi transmis la Bruxelles Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare: „Termenele sunt foarte scurte”.

480 afișări
Imaginea articolului Barna anunţă data la care Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare va fi transmis la Bruxelles

Am deschis azi seria întâlnirilor oficiale de lucru dedicate actualizării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. E o etapă importantă pentru ca aprobarea şi aplicarea PNRR să nu întâmpine niciun fel de dificultăţi. Participarea reprezentanţilor tuturor ministerelor la această primă discuţie, precum şi a unor instituţii cu atribuţii complementare în gestionarea viitoarelor priorităţi din PNRR, este premisa că eforturile noastre vor fi coordonate, dar transparente, în aplicarea reformelor finanţate prin Plan”, anunţă vicepremierul.

Conform acestuia, termenele sunt foarte scurte, iar premisa „de la care plecăm este că vom folosi aceşti bani (30 de miliarde de euro) ca suport bugetar pentru reforme reale în următoarea perioadă în România. Nu numai că respectăm condiţiile impuse de Comisia Europeană, dar vrem să facem din cheltuirea acestor fonduri un moment esenţial în transformarea angajamentelor de guvernare în realităţi”.

Până în martie se vor identifica şi defini în termeni clari toate investiţiile, obiectivele de etapă, ţintele şi costurile aferente tuturor priorităţilor de finanţare din cadrul celor 6 piloni stabiliţi prin Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă: tranziţie verde şi schimbări climatice, digitalizare, sănătate, educaţie şi servicii sociale, rezilienţă instituţională, competitivitate economică şi inovare, noua generaţie.

„Vom avea apoi mai puţin de o lună pentru a face reglajele fine împreună cu Comisia Europeană. Până cel mai târziu 30 aprilie PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles. Am încredere că intrăm într-o nouă etapă de construcţie şi de viziune de dezvoltare odată cu demararea acestui proces”, a conchis vicepremierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici