Barna, apel către Ciolacu şi Orban pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli: În baza unor frici medievale, este un gest de egoism

Liderul USR, Dan Barna, a făcut un apel la preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban, să ia atitudine faţă de decizia Parlamentului de a bloca predarea educaţiei sexuale în şcoli. ”Educaţia e cheia către o viaţă reuşită”, spune el.

1019 afișări
Imaginea articolului Barna, apel către Ciolacu şi Orban pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli: În baza unor frici medievale, este un gest de egoism

Barna, apel către Ciolacu şi Orban pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli: În baza unor frici medievale, este un gest de egoism

Preşedintele USR Dan Barna a făcut un apel la preşedinţii partidelor PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban, să ia atitudine faţă de o ”iniţiativă nocivă din Parlament, care a fost strecurată pe ascuns”, şi poate avea consecinţe grave asupra viitorului copiiilor din România.

”Într-o lume modernă, educaţia e cheia către o viaţă reuşită. Să le negi copiilor dreptul la educaţie pentru sănătate, şi respectiv la educaţie sexuală, în baza unor frici medievale în situaţia în care informaţiile circulă în toate formele posibile pe orice ecran digital, este un gest de egoism şi iresponsabilitate tocmai pentru viitorul copiilor. Copiii se protejează prin informaţie şi educaţie, nu prin obscurantism şi frică. Această abordare ne-a adus în situaţia de a avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană”, spune Dan Barna.

Mai mulţi parlamentari PSD şi PNL au introdus într-un proiect de lege care avea alt scop, o serie de modificări care practic blochează cursurile de educaţie pentru sănătate în şcoli.

USR a acuzat, joi, PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”, întrucât încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici